Setvospremači

po meni iz aspekta rada fop-vogela bas te zice slabo rade posao,jer ne mogu da nabiju dovoljno zemlju kad se radi finis za setvu upada noga do clanaka kao da sam frezao a ne finisirao za setvu. Imao sam mali fop 2.2m dupli rotori sa daskom a kasnije kupio konzuma 2.2m pa taj fop ne moze primirisati konzumu em sto fop kad su losiji uslovi kotrlja busenje i kad naidje na busencinu odine ga ,a konzum samo drobi i ne skakuce i posle drugog prohoda lepo nabije teren. A razlika u tezini ta dva spremaca fop 350kg - konzum 550kg.
Па незнам шта би на ови констатацију рекао, осим да по мени флахови мање дробе грудве, а што се туче набијаеа земљишта, незнам колико ротор са длахом је тежи да би "набио" земљиште боље?

Што се тиче тежине сетвоспремача, можда је то битно за Имт тракторе, где хидраулик неради ништа кад је спуштен...

Тако да опет кажем, по мени, и кад сам куповао сетвоспремач, тежина ми није пресудан фактор.

Ал опет, свако се нешто друго свиђа, па спрам тога и купује.

Kod nas u banatu ako nema tezine setvospremac jako skace...nema ujednacenost dubine.nije redak slucaj da ljudi montiraju neka gvozdja ili betone na njih da bi uradili valjano.a rotori na teskim drljacama tipa tupanjac i slicno mnogo bolje slazu i pakuju nego zice na setvospremacu.ti rotori na setvospremacu bi bili pun pogodak...ali to je sada jako skupa rabota.
За банатску земљу, поготово то што ви зовте рит, је сасвим друга прича, и да тамо радим, вероватно би се одлучио за политешку или тешку дрљачу...

Међутим код мене је земљиште пуно калцијум карбоната, па је самим тим и лакша за обраду, што би ми рекли расипа се.

Bio danas do Ferocopa isao da vidim spremac. Vrhunac bezobrazluka firme. Cena spremaca sa pdv 6000e bez pdv 5400e. Pitam vlasnika od kada je 10% pdv kaze nije na sve 20%, reko spremac nije prehrambren proizvod on cuti. Kasnije kroz pricu sam mu rekao ako hoce da saradjujemo da cena spremaca bez racuna bude koliko treba a ne 10% pdv da bude manji, na to mi je covek rekao ne moze jer na neke proizvode ne moze on da dobije pdv kao sto je farba i tako nesto. Na to sam mu odgovorio drzavi dajes 20% ako uzmem racun, a od mene i musterija hoces da uzmes jos 600e za nista i odem samo, njegov proizvod moze da trazi sta hoce. Medju najpovoljnijima je sa spremacom, ali radije cu da dam 1500-2000e i nece mi biti zao nekoj drugoj firmi za spremac i platim punu cenu, nego sa njim da delim pdv ako ne uzmem racun i da pravi budalu od mene.

5.3m sam pregovarao. 5400e bez racuna, 6000e sa racunom, kad izadje uredba platis uzmes racun kao i pre sto je bilo. Nisam mogao da poverujem da je mladi gazda toliko alav i toliko uludjuje musterije.

@North ARMY okej ako ne moze ja to razumem, samo neka objasni lepo onda za njega je taj spremac ili prskalica njegov proizvod on pravi cenu kada napravi taj proizvod i na tu cenu ide pdv, i on je duzan da drzavi da 20% pdv ili 10% njima ko uzme racun?

Iz Consuma su mi rekli 5 metara maksimalno. Kazu Mtz 1221 4.5 metra to mu je dosta, a 1221.3 5 metara moze da vuce... koja je vasa preporuka?
1221 radi normalno sa 5,5 m, i 60 opruga,kod Kovačeva radi 1221 sa 6 mislim i nešto. Sve zavisi i od zemlje i od rasporeda opruga i broja opruga.
Taj Arion je teži od 1221 mislim da mu 5,5 nije problem

Nazad
Vrh