Setvospremači

To joj je redovna cena. Nikakav popust nisi dobio. Jedino ako ti je tražio više od 6000e, jednostavno je probao da te odere više.

Tezak je 1500kg. Nosi ga 1221.3
moj spremac 3.3m 1100kg onda je taj laganica a skoro duplo siri.
IMG-20230105-154907.jpg

Početkom marta 2020 platio 3950e polutesku ojacanu 6.6m, a kukuruz prodao po 16 din da bi je kupio...

А јел гледао неко герминаторе типа Хуђик/Сатех? Ја бих можда узео типа 4м за 1025.3, јесте скупљи доста од спремача и дрљаче, али опет мислим да је квалитет припреме далеко бољи.

gruber imam tako da nemam potrebe da menjam motike:)
veruj mi da nije,treba da ima tezinu i da drobi pod sobom a ne da mi skakuce ko koza kad naidje na grumenje.
Види цела века терам спремач, а то је задњих 20-ак година, и моје мишљење је да спремач нетреба да буде претежак, нећеш са њим орати да треба незнам која тежина...
Што се тиче дробљена, по мени то ради тежина сетвоспремача...
Видео са ве врсти и типове спремача у раду и мислим да је некадашњи Фоп, а сад Вогел добра ствар, причам са аспекта рада, а не цене...
По мени још шта добро ради је Сатех ...

Е сад нажалост код нас у данашње време, цена диктира све...

И да, ја сам фан жица на роторима , а не флахова, бар у мојим условима то, по мени, лепше ради...

Види цела века терам спремач, а то је задњих 20-ак година, и моје мишљење је да спремач нетреба да буде претежак, нећеш са њим орати да треба незнам која тежина...
Видео са ве врсти и типове спремача у раду и мислим да је некадашњи Фоп, а сад Вогел добра ствар, причам са аспекта рада, а не цене...

И да, ја сам фан жица на роторима , а не флахова, бар у мојим условима то, по мени, лепше ради...
po meni iz aspekta rada fop-vogela bas te zice slabo rade posao,jer ne mogu da nabiju dovoljno zemlju kad se radi finis za setvu upada noga do clanaka kao da sam frezao a ne finisirao za setvu. Imao sam mali fop 2.2m dupli rotori sa daskom a kasnije kupio konzuma 2.2m pa taj fop ne moze primirisati konzumu em sto fop kad su losiji uslovi kotrlja busenje i kad naidje na busencinu odine ga ,a konzum samo drobi i ne skakuce i posle drugog prohoda lepo nabije teren. A razlika u tezini ta dva spremaca fop 350kg - konzum 550kg.

Kod nas u banatu ako nema tezine setvospremac jako skace...nema ujednacenost dubine.nije redak slucaj da ljudi montiraju neka gvozdja ili betone na njih da bi uradili valjano.a rotori na teskim drljacama tipa tupanjac i slicno mnogo bolje slazu i pakuju nego zice na setvospremacu.ti rotori na setvospremacu bi bili pun pogodak...ali to je sada jako skupa rabota.

Kod nas je žica žica većina setvospremača. Moji rotori na fop-u nisu bili baš u ful stanju, ali kao šzo kaže željko025 sadašnji na konzumu rade mnogo bolje od žičanih. Ravnaju za medalju.

Nazad
Vrh