Druškan
Član
A iz kog razloga posle drljace može samo diskosna da poseje?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
3.2m, 2.9m mu malo tj ide bilo kojom brzinom.Razmisljam o kupovini consum setvospremaca za traktor od 83konja. Koju sirinu uzeti?
Ja sam nabavio prosle godine, spremio mozda nekih 40ha sa njim pa ne mogu o nekom kvalitetu da pricam. Ono sto ga izdvaja od ostalih domacih proizvodjaca je mogucnost finog stelovanja drugog reda zadnjih rotora, vecina proizvodjaca koristi opruge pa se desava da u radu prvi red potone a drugi skoro ne radi nista. Takodje se masina potpuno oslanja na rotore u radu cija dubina se podesava klinovima, vrlo brzo i elegantno resenje. Dosta se lako vuce imam 4m vucem ga sa Kubotom M1111 (113KS). Pitaj ako te nesto zanima.Jel ima neko iskustva sa Satex polugerminatorom?
Kakav je kvalitet pripreme i same masine?
Ja sam nabavio prosle godine, spremio mozda nekih 40ha sa njim pa ne mogu o nekom kvalitetu da pricam. Ono sto ga izdvaja od ostalih domacih proizvodjaca je mogucnost finog stelovanja drugog reda zadnjih rotora, vecina proizvodjaca koristi opruge pa se desava da u radu prvi red potone a drugi skoro ne radi nista. Takodje se masina potpuno oslanja na rotore u radu cija dubina se podesava klinovima, vrlo brzo i elegantno resenje. Dosta se lako vuce imam 4m vucem ga sa Kubotom M1111 (113KS). Pitaj ako te nesto zanima.
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk
Zadovoljan sam sa prednjim valjkom, doduse koristio sam ga samo za prolecnu pripremu ali mislim da bi tek trebalo da dodje do izrazaja u jesenjoj pripremi za psenicu (da pripremim u jednom prohodu). Bojao sam se da ce izdizati ceo spremac i da zbog toga nece biti ujednacena priprema ali nisam primetio da se to negde desavalo. Sto se tice radne sirine zavisi kakve su ti njive, imas li bregova i uzbrdica, ja sam radio i sa 4.5 m spremacem ali sam resio da uzmem ovaj da mogu u svim uslovima da radim solidnom brzinom.Jel se dobro pokazalo resenje sa prednjim valjkom,i kako poravnava brazde na uvratinama? Ja planiram od 5m za 125 ks...mislim da je idealna ta sirina za tu snagu?
Hvala puno na pomoci,ici cu ovih dana da obidjem te domace proizvodjace,pa kacim slike sta sam uradio.Zadovoljan sam sa prednjim valjkom, doduse koristio sam ga samo za prolecnu pripremu ali mislim da bi tek trebalo da dodje do izrazaja u jesenjoj pripremi za psenicu (da pripremim u jednom prohodu). Bojao sam se da ce izdizati ceo spremac i da zbog toga nece biti ujednacena priprema ali nisam primetio da se to negde desavalo. Sto se tice radne sirine zavisi kakve su ti njive, imas li bregova i uzbrdica, ja sam radio i sa 4.5 m spremacem ali sam resio da uzmem ovaj da mogu u svim uslovima da radim solidnom brzinom.
Sto se tice brazda nema problema,odlicno ih zatrpa, ja prvo prodjem jednom popreko a posle uzduz i ne poznaju se.
Sent from my SM-A405FN using Tapatalk