Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
pa ja ga vučem sa 567 u drugoj tako da nije lažkombajner je napisao(la):da da 558 u drugoj spremac od 2.90 moze da vuce samo po putu da se glupo izrazim to je laZ!!!! nemoj da izvodis jer to bi svako znao da nemoze da funkcionise!! mozda samo da razmrdas prasinu na nekih 2 3 cm al da ga ti gurnes na 10 15 cm pa da ides sa drugom smesno mnogo!!![]()
*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):evo sada cu ispisati tabelu za setvospremace i koji traktori treba da ih vuku
radni zahvat setvospremaca - potrebna snaga traktora
2.0 ............................................ 40ks
2.2 ............................................ 45ks
2.5 ............................................ 60ks
2.9 ............................................ 75ks
3.2 ............................................ 90ks
3.6 ............................................ 105ks
4.1 ............................................ 120ks
4.5 ............................................ 135ks
5.0 ............................................ 150ks
5.5 ............................................ 170ks
6.0 ............................................ 190ks
7.0 ............................................ 220ks
8.0 ............................................ 250ks
9.0 ............................................ 280ks
10.0 ........................................... 320ks
Jebote, si ti obnevideo od silnog komjutera! Ja teram 3.2 sa pacijim nogama sa 820 euro u svakakvoj zemlji bez ikakvih poteskoca. Moj burazer sa 920 tera IMT 3.7 m bez problema. Ti sa tim Kejsom ne bi vukao nista vece od 3.7 jer je lak!*~ JOHNY'89 ~* je napisao(la):ovu tabelu nisam izmislio nego sam prepisao s nekog kataloga i ona je tacna jer ima razlicitih podloga gde se vuku spremaci i tabela je radjena po nekom proseku ili standardu i ona je dobro i tacno uradjena
@ajsburn pa normalno da ga vuce bez problema na 5cm ali stavi ti pacije sape i spusti mu ispod 10cm i taj 558 ce stati na 10m i sahraniti se i zakopati u mestunemojte lupati pravo spremanje je na od 7 do 10cm dubine i treba brzina od bar 10km/h
cici ajde stavi ti pacije sape na taj spremac od 3,7 zakaci za rusa i dodji kod nas u prolece da vidis kako je ovde zemlja lagana i se kako traktor ovde tone kad je malo vlaznije i u takvoj zemlji bi si sahradio tog rusa i dimio bi ko lud tako da nemoj mi tu sad pametovati,ja znam da se u teskom zemljama lako vuce spremac jer traktor ne propada dok na lakim zemljama traktor vise propada i teze se spremac vuce tako da je za spremac od 3,7m treba bar 90ks a pozeljno je 105ks da bi se napravio pravi posao a cici taj tvoj spremac od 7m je po meni dosta mali jer ima samo 3 reda s opruga i jedan paker valjak ali probaj staviti pacije sape i spustiti mu ispod 10cm sahranices tog fiata od 180 ks (jer on po nekim standardima nema 180ks jer ima obrtni momenat od samo 653nm pogledaj na konedati http://www.konedata.net/Traktorit/fiatagri115-90.htm i videces dok naprimer case mxm155 ima 150ks a obrtni momenat od 680nm tako da je cak i jaci od tog fiata) i obrtni momenat je snaga koja vuce a ne konji,ali ako ti vuces taj spremac sa tim fiatom od 180ks i do 10cm dubine onda ja nemam nista protiv,ali reko sam ti sve...nevuce se svaki setvospremac jednako jer ima razlicitih podloga i ako bi kod mene bila tvrda podloga ja bi sa kejsom od 95ks vukao i spremac od 4m ali kod nas nije takva podloga tako da ja vucem 3,2m brzinom 12km/h ali sa svim pacijim sapama koje naprave 100 put bolji posao nego obicna koplja...provereno![]()
![]()
(nemojte misliti da sam ovo lupao samo sam rekao istinu i to sto sam znao pa ako se nekome nesvidja molio bi ga da nista nepise)
![]()