Setvospremači

у мом крају је земља тешка за обраду и мој комшија је монтирао уместо даске ваљак. поред ресаве је било како треба али у брдима ваљак је само дизао спремач и овај је морао да га скине. спремач је имт од 2.8 чини ми се...

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

Konkretno mislim da je u tom slucaju ne do valjka ili daske,nego do spremaca,mali imt spremaci su skakavci,sami po sebi dosta lagani i zato ga je i smdizao valjak na vecim i tvrdjim dzombama...bubu sto ima spremac je sasvim druga liga...
Neka me neko ispravi ako gresim..

Konkretno mislim da je u tom slucaju ne do valjka ili daske,nego do spremaca,mali imt spremaci su skakavci,sami po sebi dosta lagani i zato ga je i smdizao valjak na vecim i tvrdjim dzombama...bubu sto ima spremac je sasvim druga liga...
Neka me neko ispravi ako gresim..

Upravo to, tezina je problem kod IMT/Kongskilde setvospremaca. Akpil je tezak sam po sebi i uradi njivu kako treba, jedino ako se nije skostila da ne moze ni teska drljaca da je uradi kao sto sam jednom imao slucaj na nekoj slatini, razoranoj ledini. Onda je radila tanjiraca pa setvospremac posle kise i bilo je dobro.

Na snimku gde radi Claas je oštrije zemljište kad nas tako izgleda proletno oranje ili kasno uzorano koje nije dobro izmrzlo, dok kod Džondira je druga priča,praškasta je struktura pa samim tim se vidi rad rotora u pun gas.

Evo slika mog Danca, rama i opruge sve original, kupljenog iz susednog sela od prvog vlasnika,ove godine spremio sa njim , prodao, i kupio Consuma.
IMG_3257.jpg

IMG_3260.jpg

U selu se prodavao jedan Consum, okačio ovaj na oglas i prodao ga za bukvalno 2dana.Čuo da je ipak Consum no1 pa reko ajd da vidimo:osmeh:

Drljača je drljača a s opruga je s opruga sve ima svoje.Za mene prava priprema je sa njom (s oprugom) a teraju ljudi te teške drljače pa seju ima tu svašta nešto što se da videti i uočiti...

U selu se prodavao jedan Consum, okačio ovaj na oglas i prodao ga za bukvalno 2dana.Čuo da je ipak Consum no1 pa reko ajd da vidimo:osmeh:

Ja sam imao imt 2.9 pa kupio jos uz njega consum 4.5m,i onda kad sam video razliku kad rade zajedno nisam vise hteo da mi imt udje u njivu,i da nebi trunuo dalje u dvoristu bezveze prodam ga i uzmem 2,9m jos jedan consum i sad radimo s dva traktora,u prolece kad se prodje dvaput to je perverzija

Nazad
Vrh