Setvospremači

Nisam skontao jel ti imaš mbv zmaj spremač kojeg zoveš kombinator?

НЕ....имам ово гованце малено....а то је комбинатор, полугермиантор, како год да се зове....
73cinl.jpg

а рођак има мбв класичан спремач, са којим радимо први проход....

Zagovornici.Consuma sta je glevna razlika zice kod imt i flaha kod.konzuma u teskoj.zemlji. kod mene danac imt.ali dupli rotor radi extra. Konzuma bas i nema a.vec godinama se.polemise da.konzum radi neuporedivo bolje pa bi mozd iskoristio ako bude subvencije.

НЕ....имам ово гованце малено....а то је комбинатор, полугермиантор, како год да се зове....

а рођак има мбв класичан спремач, са којим радимо први проход....

A čija je to proizvodnja? Jel imaš neku jasniju sliku da vidim kako to izgleda

Evo jedan mali setvospremac
SPRAM RIDJE I SAMAR!!!
Pravio sam ga za TOMA VINKOVIC da ljusti po vocnjaku, ima i velike pacije noge od spartaca da guli travu.
642b8e60d0e4b1d2cbc9839de16743e5.jpg
ccdd85dd1c74f9dd1f42db1f9cd73db2.jpg

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Швапски је, е сад које је марке, нема шансе да прочитам јер је она налепница толко избледела....

ekqjch.jpg

ова је најбоља коју имам....имао сам ја његових слика много више, ал остале на додај.рс који више не постоји....

- - - - - - - - - -

Сетио сам се имена, мислим да је Шрајбер/Schreiber....

U jednom selu blizu Vrsca su kupili 4 polu teske od Tupanjca,mislim da su sve od 5.5m samo sto jedna ima rotore kao teska,a ostale imaju po jedan manji. Rade odlicno,mada ih svi koriste samo u prvom prohodu,a posle sa spremacima.
Druže poluteških i teških kod nas ima bar 15 ako ne i više ,nažalost svi su izbacili spremače , ja sam uzimao od prijatelja i zadovoljan sam ali se ne bih potpuno odrekao spremača .
Dobro bi bilo imati oba oruđa pa kombinovati zavisi od uslova rada.

Zagovornici.Consuma sta je glevna razlika zice kod imt i flaha kod.konzuma u teskoj.zemlji. kod mene danac imt.ali dupli rotor radi extra. Konzuma bas i nema a.vec godinama se.polemise da.konzum radi neuporedivo bolje pa bi mozd iskoristio ako bude subvencije.

U teskoj zemlji se zicani rotori brze raspadaju...mi sto imamo zahvalniju zemlju za obradu vise volimo zicane...meni se najvise svidja prvi od flaha a drugi zicani...zicani prave pepeo iza sebe..

- - - - - - - - - -

https://youtu.be/XKvfa7SArGo
Evo i mog dejke...rotori su zreli za zamenu...

- - - - - - - - - -

Ipak je to 40 godina eksploatacije...

I kod nas poceli da kupuju diskosne sejalice, a kada nikne nista bolje od raonika. Mislim da je to za tesku zemlju, neki rit, u nasem zemljistu gde 558 peva sa 2 brazde raonik je dovoljan. Inace prodao bi moj IMT setvospremac od 2.2m i 2 reda zicanih valjaka, pa kupio Consum. Vidim da je to moda sada.:osmeh:

I kod nas poceli da kupuju diskosne sejalice, a kada nikne nista bolje od raonika. Mislim da je to za tesku zemlju, neki rit, u nasem zemljistu gde 558 peva sa 2 brazde raonik je dovoljan. Inace prodao bi moj IMT setvospremac od 2.2m i 2 reda zicanih valjaka, pa kupio Consum. Vidim da je to moda sada.:osmeh:

Ni jedna raona ne može stati u preciznosti dubine setve pored diskosne.Takodje diskosna ima manje zahteve pripreme.Jedine prednosti raonih su preciznost setve tj razmak zbog niskog setvenog aparata.Mada i na nekim diskosnu je to sad dovedeno skoro do savršenstva.

Ni jedna diskosna neće posejati tako precizno kao raona , svaka ima svoje prednosti i mane, ne može se reći da je ova bolja ili gora.

Raona tolerise malko vecu vlagu zemljista od diskosne. Opet ponavljam, od samog zemljista je bolje jedno ili drugo. Za nas atar sam ubedjen da je raona bolja.

Moracu sacekati iducu uredbu pa uzeti za probu tu polutesku za 820ku neku od 3.5m sa klinovima 22*22mm(ako takvi postoje).
Ima kod mene u selu Tupanjceva teska 3,3 m iz komada,nije uradila 20 ha,ako si zainteresovan

- - - - - - - - - -

Dodji da ti prodam ja Consuma od 2,5 :ppozdrav:

Nazad
Vrh