galicije83
Član
Nisam skontao jel ti imaš mbv zmaj spremač kojeg zoveš kombinator?
НЕ....имам ово гованце малено....а то је комбинатор, полугермиантор, како год да се зове....
а рођак има мбв класичан спремач, са којим радимо први проход....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nisam skontao jel ti imaš mbv zmaj spremač kojeg zoveš kombinator?
НЕ....имам ово гованце малено....а то је комбинатор, полугермиантор, како год да се зове....
а рођак има мбв класичан спремач, са којим радимо први проход....
Druže poluteških i teških kod nas ima bar 15 ako ne i više ,nažalost svi su izbacili spremače , ja sam uzimao od prijatelja i zadovoljan sam ali se ne bih potpuno odrekao spremača .U jednom selu blizu Vrsca su kupili 4 polu teske od Tupanjca,mislim da su sve od 5.5m samo sto jedna ima rotore kao teska,a ostale imaju po jedan manji. Rade odlicno,mada ih svi koriste samo u prvom prohodu,a posle sa spremacima.
Zagovornici.Consuma sta je glevna razlika zice kod imt i flaha kod.konzuma u teskoj.zemlji. kod mene danac imt.ali dupli rotor radi extra. Konzuma bas i nema a.vec godinama se.polemise da.konzum radi neuporedivo bolje pa bi mozd iskoristio ako bude subvencije.
Naravno da bi imala jer ako raonik potrefili trag točka traktora iz pripreme posao nije dobar.A ako bi prvi put isao setvospremac a drugi put drljaca, da li bi sejalica(sa raonim ulagacem) imala problema u odnosu na obrnutu kombinaciju drljaca, pa spremac?
I kod nas poceli da kupuju diskosne sejalice, a kada nikne nista bolje od raonika. Mislim da je to za tesku zemlju, neki rit, u nasem zemljistu gde 558 peva sa 2 brazde raonik je dovoljan. Inace prodao bi moj IMT setvospremac od 2.2m i 2 reda zicanih valjaka, pa kupio Consum. Vidim da je to moda sada.
Ima kod mene u selu Tupanjceva teska 3,3 m iz komada,nije uradila 20 ha,ako si zainteresovanMoracu sacekati iducu uredbu pa uzeti za probu tu polutesku za 820ku neku od 3.5m sa klinovima 22*22mm(ako takvi postoje).
Dodji da ti prodam ja Consuma od 2,5I kod nas poceli da kupuju diskosne sejalice, a kada nikne nista bolje od raonika. Mislim da je to za tesku zemlju, neki rit, u nasem zemljistu gde 558 peva sa 2 brazde raonik je dovoljan. Inace prodao bi moj IMT setvospremac od 2.2m i 2 reda zicanih valjaka, pa kupio Consum. Vidim da je to moda sada.