Setvospremači

Ne radi se o radu u tom pjesku , vec o koncepciji sa naprijed i nazad valjcima za odredjivanje dubine. Zadnji valjci nazad su jako lose rijeseni , kacenje valjaka je jako visoko i u radu kod veceg otpora prednji valjak dize zadnji i rasterecuje , prakticno se dobija efekat jednog valjka. A takve konstrukcije su vise manje i svi sjetvospremaci koji dolaze iz Srbije a i ovi koji jos prave u HR. Nikako da neko kopira Lemkena u vjesanju zadnjih valjaka , tocka kopcanja da bude u visini osovina valjaka i da uvijek budu optereceni jednako i prednji i zadnji.

Nista posebno, to je jos CCCP patentirao na lunohodu , jedina razlika sto su bili za pogon vozila.

https://en.wikipedia.org/wiki/Lunokhod_programme#/media/File:Lunokhod-2_model,_detail.jpg

Lunokhod_programme

Ovi zadnji rotori na snimku ne rade dobro.Uopšte mi se ne sviđaju.Consum rotori su odlično rešeni i rade extra koliko sam ja video.

Nevidi se na snimku ali mislim da ima kamenja po njivi zato svremena na vreme rotori poskoče.Trebalo bi onaj srednji oslonac na rotorima da ide malo nazad pošto prednji rotor dobija više zemlje (zbog dizanja S opruga) nego zadnji zato je bitno da bude što bolji raspored oslanjanja na rotore, to je naročito izraženo kod IMT-a taj raspored oslanjanja i samim tim prednji rotor brže propada od zadnjeg, doduše prednji rotor dobija i veće udare (grudve zemlje ako je prolećno oranje) od zadnjeg te nije loše da prednji rotor bude malo veći (prečnik) u odnosu na zadnji, ovo su moja neka zapažanja što nemora da znači da je tako.

за пешчана земљишта и може испред ваљак иначе за теже типове ипак даска је боље решење ем што поравња ем што по мало разбија грудве...

послато са gt-i9506 уз помоћ тапатока

Grabik zar nije Hudjik kopirao lemkena,sa ovom serijom plavih spremaca?Sta fali consumovom resenju?

Daj neki link u radu za tog hudjika , i consum je lose rjesio sa rotorima , uvijek je na jednom veca tezina. Pogledaj kako je to rjesio lemken , zaboravi ostalo , govorimo o klasicnim valjcima i njihovom kopcanju, zglobno su vezani skoro u visini osovina valjaka malo ispred zadnjeg, citava tezina sjetvospremaca je na njima , zakopani skoro do osovina i rade 50-50% opterecenja prednji zadnji.

https://www.youtube.com/watch?v=WoSCr4CdgEI

Jos jedan snimak , vrlo jednostavna konstrukcija i niko to nije napravio bolje , sto se tice valjaka , zglobna veza izmedju valjaka prakticno u visini osovina valjaka malo ispred zadnjeg .

Rade Consumovi spremači kod nas odlično...Što bi reko moj drugar prave prekrupu od zemlje...:ppozdrav:

за пешчана земљишта и може испред ваљак иначе за теже типове ипак даска је боље решење ем што поравња ем што по мало разбија грудве...

Jos kako dobro radi prednji valjak u teskoj zemlji, razbija grudve pun gas. Kod mene na Akpilu je problem sto nema daske i ne moze idealno plitko da priremi, sve dublje od 5-6cm radi super.

jos kako dobro radi prednji valjak u teskoj zemlji, razbija grudve pun gas. Kod mene na akpilu je problem sto nema daske i ne moze idealno plitko da priremi, sve dublje od 5-6cm radi super.

у мом крају је земља тешка за обраду и мој комшија је монтирао уместо даске ваљак. поред ресаве је било како треба али у брдима ваљак је само дизао спремач и овај је морао да га скине. спремач је имт од 2.8 чини ми се...

Jos kako dobro radi prednji valjak u teskoj zemlji, razbija grudve pun gas. Kod mene na Akpilu je problem sto nema daske i ne moze idealno plitko da priremi, sve dublje od 5-6cm radi super.

Nije problem do daske , cim su zadnji valjci na oprugama ne moze se plica dubina rada uopce dobiti. Najbolje rjesenje je lemkenovo(moguce ima jos takvih) ali i najpaprenije sto se tice cijene , ram i valjci sjetvospremaca su "fiksni" odnosno "tvrda" konstrukcija a S opruge se dizu , odnosno baterije na kojima su S opruge, takodje zbog konstrukcije dizanja S opruga opruge su uvijek na istoj visini i naprijed i nazad.

Rade Consumovi spremači kod nas odlično...Što bi reko moj drugar prave prekrupu od zemlje...:ppozdrav:

Što bi ja reko "ko ima consuma ima i germinator".Na onom snimku sa klasom i lemkenom se nešto baš i nevidi lep rad pošto kako sam primetio kao da ga traktor nosi na hidrauliku u radu, kao da nije spušten do kraja tojest slobodano oslanjanje, inače po meni dobro postavljeni (izbalansirano) nosači rotora tako da ima lep raspored težine.Na drugom snimku sa džondirom se vidi rad setvospremača i rotora onako ljudcki.

Bokibole za 820 komotno 3,2m ali nesklopivi pošto je sklopivi teži i problem je nošenje.

Nazad
Vrh