Setvospremači

У два прохода спремач ће поравнати те неравнине настале услед лоше наштелованог плуга, а сви ми терамо два пута спремаче, при затварању бразде и при сетвеној припреми.

Ko ore njemu je za prvi prohod bolje što širi setvospremac jer se ne može brzo ići, dok se u drugom prohodu može i sa užim a brže. U stvari za finalnu pripremu pred setvu brzina je bitna jer što se brže vozi setvospremac radi lepše.

Све зависи какво је орање било....

При крају снимка на 3:40 се види да сам ишао 12,1кмч ко када идем други пут Спремач је 4,5м змај вршац, глат би могао бити и од 5-5,5м, јер га трактор не осети...
[video=youtube_share;m2sm0W-HSnI]https://youtu.be/m2sm0W-HSnI[/video]

- - - - - - - - - -

У суштини добро би нам дошао и класичан спремач за затварање бразде од 5+м, а комби да врши само фину сетвену припрему...али увек има али, то је додатни издатак без ког се може и који није неопходан....

Ja vucem consumov spremac 3.70 sa 105 konja bez problema. probao sam i sa 4.0m i ide uredno u ravnici ali cim vidi brdo baldise sto bi rekli sumadinci. A ja citam ovde da rus od 80ks vuce 5m

Послато са GT-I9506 уз помоћ Тапатока

Kako su se u praksi pokazali ovakvi RAU spremači?
316b7ue.jpg

2njjxog.jpg

Pa ne znam.Čovek je video na forumu da hoću da dam moj za veći pa mi nudi ovaj od 5.2 metra.Ovo kod nas sem zadruge nema niko a oni slabo sa njim rade.

Ja sam ovakav ram sa drljacim a video i nisam oduševljen radom.Icu do zadruge da pitam traktoristu kako radi sa S-ovima.

Da li netko na forumu ima agro masz sjetvospremac , da li valja necemu , kao na linkovima na youtubu, vidim da se pojavio u oglasima i da prodaje njihovu robu.
Ovdje na forumu neki to zovi i polugerminator ili slicno , naprijed valjak pa s opruge i opet iza 2 valjka , izgleda malo svileno napravljeno a koliko vidim pjesak radi fantasticno ja to skoro ne bih ni radio:osmeh:. Tocnije model agro masz AU42 ( 4,2m zahvata )

Link za teh. podatke http://www.agro-masz.eu/index.php?menu=oferta&kategoria=uprawa&podkategoria=AU&tab=dt

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh