Setvospremači

Sta mislite o kupovini nove drljace poluteske imam i nov spremac ali gledam ljude po selu svi kupuju drlajce.

Danger ki germinator da je radio :osmeh:.

Biber vi imate zemljište poput našeg i mislim da nema potrebe da ide teška drljača kod nas a ni kod vas (to je za teža zemljišta, kod nas je dosta odustalo od teške, ubi zemlju) tako da ta poluteška može da ti odradi posao ljudcki, nekad nećeš imati potrebe za setvospremačom a to dogodine ima šanse da bude tako.

Pa nisam ni mislio da prodam setvospremac nego isli ja i cale u B.Topolu na vasar kad tamo prodaju setvospremace i drljace i sad reko dal da kupimo polutesku drljacu 4.2m ili neki setvospremac 3.7-4.0 m a dosta je jeftinija drljaca.Pa zato ako to dobro sluzi da vidimo da pazarimo nesto.

U jednom selu blizu Vrsca su kupili 4 polu teske od Tupanjca,mislim da su sve od 5.5m samo sto jedna ima rotore kao teska,a ostale imaju po jedan manji. Rade odlicno,mada ih svi koriste samo u prvom prohodu,a posle sa spremacima.

Po meni je dobro imati i spremač i tešku ili polutešku drljaču zavisi od zemlje,jer svaka godina tj Proleće je priča za sebe,ja sam drljačom sa rotorima koja ima oko 700kg jako zadovoljan,u kombinaciji sa spremačem a nekad i ona sama napravi posao.

I ja sam mislio prvi prohod da ide drljaca pa onda setvospremac ili zimi kad se zatvara da ide drljaca.A prolece setvospremac.

Ја коначно направио шину од 5 метери...на пролеће ћу са њом да затварам бразду....тама толко да се лепо пораван њива, па да ондак у другом проходу утерам комбија да то само фино спреми....

Ko ima diskosnu sejalicu ne treba da razmišlja o setvospremac u već samo drljaca.Mi slepci sa raonim sejalicama moramo setvospremace makar u drugom(zavrsnom) prohodu.

Ја коначно направио шину од 5 метери...на пролеће ћу са њом да затварам бразду....тама толко да се лепо пораван њива, па да ондак у другом проходу утерам комбија да то само фино спреми....

Nisam skontao jel ti imaš mbv zmaj spremač kojeg zoveš kombinator?

Ko ima diskosnu sejalicu ne treba da razmišlja o setvospremac u već samo drljaca.Mi slepci sa raonim sejalicama moramo setvospremace makar u drugom(zavrsnom) prohodu.

A ako bi prvi put isao setvospremac a drugi put drljaca, da li bi sejalica(sa raonim ulagacem) imala problema u odnosu na obrnutu kombinaciju drljaca, pa spremac? :sta:

Po meni je to više pitanje zemljišta nego koja kombinacija oruđa,kod nas skoro pa nikad nema potrebe za diskosnom

Nazad
Vrh