Setvospremači

Da li je neko kupovao S za setvospremac,ali ojacani-12mm?gde je najpovoljnije?

Mi smo u Mikronu uzimali ali ravne velike opruge. Izadje opruga sa kopljem, srafom i sapom kojom se pricvrscuje za vlah nesto ispod 1500 dinara. Ako te zanima, imam ja oko 40 S opruga sa pojacanjem, sve komplet skinute sa mog Akpila.

Zdrave odnosno cele dali nove ili polovne do tebe je!:osmeh:
Salim se malo! vidi kakve si imao jesu li 10 ili 12mm debljine mada ja sam kod mene na Konskildera stavljao od 10mm i dobre su nisu ni mrdnule,a kupio sam mislim u Srbobranu u kovacnici Plamen.

Pre kise je drugarov Hattat bio uparen sa Akpilom i probali smo na par razlicitih parcela koje se razlikuju kako kvalitetom tako i po tome koji je predusev bio. Kanda da malko manje cupaju vlazno napolje.

Da,debljina,kako sam gledao od 800-900 dinara su...narucicemo te 12 za ovu godinu,pa cemo videti...ove standard 10 na nasoj banatskoj zemlji malo malo pa menjaj-pukne ko ledenica.

Pa jbg kad su jako kvalitetne. Sad je samo daj sto vise da se proda, a pravi ih ko stigne.

Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока

Jedina moja zamerka je donje kacenje. Tu je po meni trebalo napraviti duplo, to jest tri plocevine i jedan klin koji prolazi kroz njih. Tu je glavna sila vuce kod kultivatora, a gornja je bitna samo za transport.

Slazem se za kacenje. Evo kako je to ovde odradjeno.

fdf837eb1c8eb991b98ca3f810e15a71.jpg

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

U pravu ste, slazem se sa vama, ali gledajući neke setvospremace sličnog zahvata, ovo kod mene je mnogo jace. Ovi klinovi su od veoma kvalitetnog materijala i prolaze kroz dve plocevine od ukupno 35 mm. Valjda nece biti problema :sta::osmeh:

Moze se desiti da se iscupa iz cevi rama, a klin ce ili da se iskrivi, ili ce iskriviti nesto, a da ce puci nece.

Nazad
Vrh