Setvospremači

Da se iščupa,potpuno je nemoguce.Ima nekih slika koje sam postavio na strani 351,na njima se bolje vidi.
A klin ako se iskrivi,ili ako mozda pukne,izbacicu ga i ubaciti jos po jednu plocu,pa ce onda biti slicno kao na slici koju je @Murtin postavio.Mada,mislim da do toga nece doci.

Ne bi trebalo da imas problema, gornju rupu napravi slicnovanu, da ti se vozi setvospremac na valjcima a prednji deo regulise hidraulika traktora. Slicno kao plug.

Sjetvospremac koji ima fiksne nosace valjaka (nikakvi federi i pizdarije) se vozi na valjcima. Nista tu hidraulika ne regulira. Sjetvospremaci tipa IMT koji imaju tockove i valjke na federima se voze na tockovima i tu takodjer hidraulik ne radi nikakvu radnju...

Setvospremač nemože ići na finu hidrauliku,olakša ga puno
Kod mene malo teze i tako. Izmrzla zemlja dobro pa kad ga oslonim na valjke oni potonu i onda guraju zemlju i gusi... Malo skratim toplink i malo ga doteram na hidrauliku i onda ide. A za drugi prohod cemo videti...

Послато са GT-I9195 уз помоћ Тапатока

Da se iščupa,potpuno je nemoguce.Ima nekih slika koje sam postavio na strani 351,na njima se bolje vidi.
A klin ako se iskrivi,ili ako mozda pukne,izbacicu ga i ubaciti jos po jednu plocu,pa ce onda biti slicno kao na slici koju je @Murtin postavio.Mada,mislim da do toga nece doci.
Ne bi se trebalo iskrivit, sve pohvale za rad ja sam na jednom Zvjezdinom spremaču od 4,20m žićane rotore izbacivo i pravio nove od flahova pa sam vidio da je takvo kačenje, vuce ga traktor 160ks i nikada problema ;)

Jel bolje spremi taj rau sa flah rotorom ili imt žičani isto sa jednim rotorom?

Zavisi koji rotor imaš pozadi, rotor koji sa krajeva ima krug koji drži poprečne flahove lošije radi (finišira) i malo je većeg prečnika a rotor koji ima držače poprečnih flahova poput zvezdi i manjeg su prečnika bolje finiširaju i rade, nadam se da ste razumeli.

Ozbiljno tolika razlika u potrosnji, ja sam mislio oko pola litre... ima li neko sa vecom masinom da je isto to primetio?

Nazad
Vrh