Setvospremači

photo upload
Na slici je kuciste sa drvenim lezajem na Rau setvospremacu.
Mnogo brzo propada.
Da li imate ideju kako da resim problem? Plasticni lezaji ili dogradjivanje mazalice ili mozda menjanje kucista kompletnog?

Manjevic;1227503 Na slici je kuciste sa drvenim lezajem na Rau setvospremacu. Mnogo brzo propada. Da li imate ideju kako da resim problem? Plasticni lezaji ili dogradjivanje mazalice ili mozda menjanje kucista kompletnog?[/QUOTE je napisao(la):
Ugradi mazalicu za pocetak

Meni je jedan plastičar ugradio plastiku i sad ćuti.Ako se pokaže loše,idem na ugradnju silikonskih,to je sad u modi.

jel bi što pomoglo, da se ugradi ležaj od olt tanjurače 20 diskova, komplet sa kučištem, ako traje na osovini sa tanjurima, onda mora i ovdje.....možda je malo skuplja investicija od tokarenja čahure, al vjerujem da je dugotrajnija varijanta

ili

bilo kakvo drugo kučište sa kugličnim ležajem i mazalicom, i ležaj ima dva imbusa na sebi gdje se priteže za osovinu, samo treba vidjeti kojeg je promjera, možda najjednostavnija varijanta za ugradnju

na ovo mislim

https://www.trgo-agencija.hr/kuciste-s-lezajem-ucf-205-ldi.aspx

[url]https://www.trgo-agencija.hr/kuciste-ucfl-206-cx.aspx

[/URL]

Ne dolazi Consum u obzir više.
problem su valjci, za duhan trebam finu i duboku pripremu, a tu mi se na Consumu strašno valjci štopaju.
Consum je stvarno strava sjetvospremač, ali kako moji valjci sa plastikama tako i na novom sa ležajevima štopaju se.
Sa Ferocoopom sam u zadnje dvije godine pripremio 150 jutara sve skupa, zaštopao mi se nije ni jednom, da ne sadim duhan Consuma bih opet kupio sigurno.

Kako mislis , stopaju se , radis po mokrom ili zbog brzine prvi dize veliku masu zemlje u zrak i drugi valjak blokira. Prvi link sa kopirnim gumama je lose po meni drugi malo bolje , neznam kako rade ali treba da ima odgovarajuci precnik prvog i drugog valjka da kod rada ne stopa drugi. Ove kolege iz vojvodine sto vuku setvospremac sporo, odnosno mali traktor veliki sjetvospremac taj problem nemaju , problem nastaje jaci traktor- manji stroj- veca brzina i stopanje drugog valjka ako nije dobro napravljeno.

Treba mi dva flaha u KVALITETU od setvospremaca-10 ili 12 mm debljine i 7 sirine oko 3 metra sveukupno...ima li neko znanja gde da se obratim-prvenstveno juzni banat?

Kako mislis , stopaju se , radis po mokrom ili zbog brzine prvi dize veliku masu zemlje u zrak i drugi valjak blokira. Prvi link sa kopirnim gumama je lose po meni drugi malo bolje , neznam kako rade ali treba da ima odgovarajuci precnik prvog i drugog valjka da kod rada ne stopa drugi. Ove kolege iz vojvodine sto vuku setvospremac sporo, odnosno mali traktor veliki sjetvospremac taj problem nemaju , problem nastaje jaci traktor- manji stroj- veca brzina i stopanje drugog valjka ako nije dobro napravljeno.

Po mokrom ne radim nikada.
Štopa se prednji valjak, mislio sam da je problem zato što ima plastične pikse, a kolega je lane uzeo istog sa ležajevima na valjcima, jednako se valjci štopaju.
Problem vjerojatno nastaje zbog velike radne dubine i jako fine pripreme, ali opet na koleginom Ferocoopu mi se ni jednom nisu zaštopali na jednakoj dubini sa 12-13 km/h, a moj se štopa već na 5 km/h.

Najviše me zanima jel taj Zmaj identičan Ferocoopu?

Zamolio bih nekog ko je raspoložen da izmeri na setvospremacu koliko je cm od rama setvospremaca do rupe gde se zakacuje topling.
Hvala unapred! :ppozdrav:

Evo uslikao sam ja, malo su losije slike, ali valjda ce pomoci, tu je oko 60 cm, ovo je spremac imt-konskilde, onaj sto se pomera piramida napred nazad, ima 2 rupe za toplink, ja sam merio do gornje, oko 60cm

Mnogo hvala, živ bio :ppozdrav:

- - - - - - - - - -

Jos jedno pitanje,izvinjavam se ako sam dosadan.::sramota::

Da li je ovaj razmak od 93 cm dovoljan? (zakacivanje na poluge-poteznice)
Zahvat setvospremaca ce biti nesto malo preko 3 m.

Ova mera mi je i na plugu 3+1

Po mokrom ne radim nikada.
Štopa se prednji valjak, mislio sam da je problem zato što ima plastične pikse, a kolega je lane uzeo istog sa ležajevima na valjcima, jednako se valjci štopaju.
Problem vjerojatno nastaje zbog velike radne dubine i jako fine pripreme, ali opet na koleginom Ferocoopu mi se ni jednom nisu zaštopali na jednakoj dubini sa 12-13 km/h, a moj se štopa već na 5 km/h.

Najviše me zanima jel taj Zmaj identičan Ferocoopu?

Ako sam dobro shvatio stopa se onaj stroj na kojemu je veca tezina na valjku, radis dublje + brzina i prvi valjak se zagusi. Pretpostavljam premali precnik prvog valjka , svi proizvodjaci ti stede na svemu pa tako vecinom i ne iskopiraju sve 100% sa "originala" i evo problema.

Ovo je vec postavljano negde, ali evo jos jednom:

30wqp3a.gif

Nisam video ovu sliku do sad.
Ovde je ono što sam pitao juce 870,a ja sam danas fiksirao na 930 mm. Nadam se da nije greška.

Koji setvospremač mi savetujete (proizvođač i širina) da uzmem za IMT 539 i da ima dva rotora? Kolika im je vrednost? Hvala na savetu i pomoći

Kod Breznjeva to ne vazi, oni imaju neku svoju meru.

Recimo za 1221 , sirina na koju se kopcaju zadnje poluge dolje na trup traktora je standard, rupe na donjim polugama su isto u standardu, duzinu poluga nisam mjerio , ali bolcna gore na toplinku nije standardna , tanja je nego sto bi trebalo biti kod kat3. .

Nazad
Vrh