Setvospremači

Ozbiljno tolika razlika u potrosnji, ja sam mislio oko pola litre... ima li neko sa vecom masinom da je isto to primetio?

Nisam merio,verovatno je manja potrosnja,ali mi je ipak vaznije od potrosnje da ne ostaju tragovi iza mene i ugnjetana zemlja,i da podesim masinu kako meni odgovara...i naravno mnogo se udobnije vozi prvi put po neravnom.

Stigao jos jedan red, koji ima veci fi pa ce biti postavljen kao prvi:
f64bc6a869b0107c213faed346699be3.jpg

68d74de9aac304c698d083271f9ed3fb.jpg

Послато са HTC Desire 825 уз помоћ Тапатока

Jel bolje spremi taj rau sa flah rotorom ili imt žičani isto sa jednim rotorom?

RAU sistem ti ima fiksni rotor(stelovanje navojnim vretenom) i bolje drzi "istu" dubinu , dok ovaj sa federima sve zavisi od horoskopa, pogledaj vrh sjetvospremaca koje radi lemken i ostali (nije vazno kako ih zovu, polugerminatori itd.) imaju fiksni valjk naprijed i nazad, ako ima 2 reda nazad drugi moze biti na oprugama , a sve zbog rada na istoj dubini.

kongskilde isto ima rotor žičani sa tim sistemom govorim o varijanti sa jednm rotorom taj sam uporedio sa rau

kongskilde su ti inace najlosiji koji su radili ovdje kod mene , kopirni kotaci koji odrzavaju dubinu , pogotovo ovo sada sto radi mala privreda stavlja od kolica kotace koji ce se raspasti vrlo brzo,i ono najvaznije ti zicani rotori , ja ne znam vise nikog ovdje koji bi kupio uopste spremac sa zicanim rotorima(jedino ovi novi sto gledaju samo cijenu kod kupovine ili im banka odredjuje sta da kupe) , ovdje su se raspali davnih dana pa zamijenili za one sa flahovima, pogotovo u proljetnom oranju ili obrada u jesen , bolje ne pokusavati nista sa njima, oni rade dobro u pjeskovitoj zemlji za sta su i pravljeni ali ovdje pogotovo kad nije izmrzlo kako treba zice poodpadaju nosaci zica se iskrive.

Dubina rada i treba biti na dubini setve. A za 100 ks je taman. Ima dosta opruga.
Radi to dosta lepo, imam slican.

kongskilde su ti inace najlosiji koji su radili ovdje kod mene , kopirni kotaci koji odrzavaju dubinu , pogotovo ovo sada sto radi mala privreda stavlja od kolica kotace koji ce se raspasti vrlo brzo,i ono najvaznije ti zicani rotori , ja ne znam vise nikog ovdje koji bi kupio uopste spremac sa zicanim rotorima(jedino ovi novi sto gledaju samo cijenu kod kupovine ili im banka odredjuje sta da kupe) , ovdje su se raspali davnih dana pa zamijenili za one sa flahovima, pogotovo u proljetnom oranju ili obrada u jesen , bolje ne pokusavati nista sa njima, oni rade dobro u pjeskovitoj zemlji za sta su i pravljeni ali ovdje pogotovo kad nije izmrzlo kako treba zice poodpadaju nosaci zica se iskrive.

To nije kongskilde spremač i taj ne izgleda tako razlika između njega i njegovih domaćih kopija i ostalih domaćih je kao nebo i zemlja...

To nije kongskilde spremač i taj ne izgleda tako razlika između njega i njegovih domaćih kopija i ostalih domaćih je kao nebo i zemlja...

Ja ti pricam o IMT ovim kopijama na kojima je pisalo kongskilde(tu spadaju manji a i oni od 6 i 9 metara) a ovi mala privreda tek ne vrijede nista , pravljeni za pijesak.

- - - - - - - - - -

Koja brzina i koja dubina , i gdje mu stane 60 na 4,5m , jer nije standard 11 ili 10cm?

Nazad
Vrh