Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pa ne gledam ja kako je odozgora, normalna stvar. Gledam kako je dolje spremljeno, zelim da je cjela povrsina sto ravnomjernije "uzburkana" a ne da izmedju dva federa imam razmak 5-6cm. Samo dno njive je onda valovito ako se ne koriste kopljasta radna tjela (ono sto kod vas krivo nazivaju "Pacje noge") na federima sjetvospremaca. Ja koristim klinasta, uska radna tjela i kod takvih sjetvospremaca raspored je gotovo uvijek "10 na metar". Njemackih sjetvospremaca sam vidio par komada i na svakom je u tvornici udarena oznaka gdje treba stajati feder da bi bio sto uravnotezeniji raspored.
Montoya: Znas i sam da to nikad nije ni bio originalan IMT proizvod. Licencirali su do poslijednjeg sarafa Danski KONGSKILDE sjetvospremac. Prve serije su cak imale i danske federe na sebi al kod nas su rijetki za pronaci takvi sjetvospremaci. Sistem s federom na trecoj tocki i tockovima je donekle dobar ali ovdje ga ljudi ne vole koristiti. Poskidaju tockove, ukrute trecu tocku i u radu valjci nose kompletnu tezinu sjetvospremaca i onda se oni zicani valjci raspadaju jer nisu za to zamisljeni. Dosta ljudi je zice poizbacivalo iz valjaka i narezali flahova, povarili ih umjesto zica i ti sjetvospremaci rade fentasticno.
@ bobo Na sirini zahvata su 12cm, jedna od druge. Jedino da nisu bile te pacije noge fabricki, mada ne verujem.
Jel moguce da kod tebe ne moze bez tanjirace u prolece? Pa zar nije laka zemlja kod tebe?
Hudjik je broj 1, pa onda kako hocete.
Teško da će bidne tako, ima kolega 3,60m 10-11 godina i bogami ima pukotina i to čim je stigao a čovek vodi računa i nesili, piramida i to kačenje na cupante nisu baš rešene i one dve noseće cevi što nose zadnji kraj je bilo problema i dodavanja srednje noseće cevi zadnjeg kraja.
Bojčetiću i konzum se oslanja na rotore sopstvenom težinom i ravnomerno opterećuje i prednji i zadnji rotor i tu je njegova moć i kvalitet rada, a težak ko smrt.
Kolega Bobo neznam šta podrazumevaš pod letenje sa ursusom 335 i četvorokrilnom drljačom pošto još nisam uspeo sa tom kombinacijom da idem drugom brzihod (ako je to ta letačka brzina) i u drugom gaženju, ako je drljača spuštena i podešena kako treba od tog posla nema ništa osim da sarani taj traktorić, drugom sam samo lupao pokoricu na kukuruzu.
106ks i 2,4m setvospremač , izvini ali tu nešto neštima.
Kolega Bobo neznam šta podrazumevaš pod letenje sa ursusom 335 i četvorokrilnom drljačom pošto još nisam uspeo sa tom kombinacijom da idem drugom brzihod (ako je to ta letačka brzina) i u drugom gaženju, ako je drljača spuštena i podešena kako treba od tog posla nema ništa osim da sarani taj traktorić, drugom sam samo lupao pokoricu na kukuruzu.
106ks i 2,4m setvospremač , izvini ali tu nešto neštima.
Jel sam ja dobro razumeo? Setvospremac od 2,4m vuces sa Brenom (5106)?Sjetvospremac direktno odradjuje katastrofalan posao i ovaj od 2.40 sto imam bi Brena taman vukla kako treba brzinom da se to pripremi da lici na zemlju pogodnu za sjetvu.
Da nema neko da proda neki ram za setvospremac? Od 2 do 3 metra da je što jači.Ako ima neko nek ponudi.
Послато са SM-G355HN уз помоћ Тапатока