Setvospremači

Danas zavrseno sa prosirivanjem setvospremaca i montiranjem rotora, evo par slika
Prvo smo ga prosirili za 25cm sa svake strane

zatim dodali uske za kacenje rotora

I sada ima 2.5m zahvata i 26 s opruga

@zeljko025
Svaka cast,veoma si pedantan prema masinama sto se moglo videti i na drugim tvojim slikama.Malo vremena se odvoji,a mnogo doprinosi bezbednosti.
Zanima me ovaj kabl,da li si imao ili si uspeo sam nesto da izvedes da bude ovako uvijen? Pitam,jer i meni treba,a mnogo lepse izgleda ovako,nego kad je obican,neuvijen.

Kako si zadovoljan sa svojom drljačom? Proizvodjač je neki njemački, nikad čuo za njeg ali je konstrukcija veoma masivna, težak je nenormalno. Platio ga je oko 1500e.

Ja imam potpuno isti marka je EINBOCK Austrija samo 4 krila po 20 radnih tela .Radi ekstra ali Mc 105 ne može brže od 14km .Običan kjonskilde od 4,5 m ide lakše.Krila sa klinovima su opcija i lakše se vuku

Željko@ Za vibracije koje trpe valjci trebaju mnogo kvalitetnija svetla i sijalice od tih,poželjno sa led diodama(ne kineskim) komad oko 1500 din

Poslednja izmena:
@brankovic hvala na pohvalama,to sve sto sam radio na svojim masinama radio sam sa uzivanjem i zadovoljstvom malo da ubijem vreme a da korisno bude,kabel mi je od prikolice a sluzi ce mi za setvospremac,prikolicu i za spartac a tako je kupljen imas na buvljim pijacama i kosta oko 2000din sad mi je skoro kolega kupovao pa znam da je cena od prilike toliko pa gde kako naletis.
@steco mislim da nema tu šta da ode sve sam spojeve silikonirao A grlo od sijalice je dosta kvalitetno tako da će to biti dobro

Poslednja izmena:
Znam da je od kamiona i imam jedan takav.Potrebna su mi jos dva i zato pitam da li je moguce to nekako izvesti.Nesto sam mislio da pokusam,ali nikako...Izvinjavam se za :off_topic:

- - - - - - - - - -

Vec stigao odgovor,hvala!

Ja sam stavio na sve masine i od napred i od nazad Heline katadioptere i isto dobro rade posao. Lakse i jednostavnije, kako ko voli. Evo kako svetle samo kod fotografisanja na setvospremacu, spartacu i valjku a nije bio ni mrak.
----------------
img1477.jpg

----------------
img2644.jpg

Nisi dobro osacovao sliku. I spartac je na preklop. Bez obzira da li je masina sira ili ne, ipak sam na sve stavio jer sam primetio da se ovo u mraku bolje vidi nego obicna poziciona svetla.

1_tmb_47083568_P7163083.jpg
[/url]

Ovo je moj spremac. Hatzenbichler, zahvata 4.4 m ima male s opruge bez koplja ili klina, kako god, a ima ih ravno 80 komada.

Poslednja izmena:
Ne znam, nisam jos radio sa njim. Imam dve njive gde se nije dobro zaoralo pa cemo videti. Ja mislim da ce gusiti i da cu morati prvi prohod ici sa redovnim spremacem, a kolega sto ima takav spremac kao moj samo 3.3 metra kaze da nece gusiti. Videcemo.

Nazad
Vrh