Setvospremači

Ne znam da li je već pisano u ovoj temi, pretraga mi nije pomogla, pa ću zato zatražiti jedan savet.

Da li neko može da objasni kako je najlakše zameniti one žice u rotrima IMT setvospremača (setvospremač je 616.11), a da vam one ne promene lični opis. :osmeh:

Dakle, treba da izbijem staru žicu iz rotora (kriva je i klima se) a da je ne sečem (ako mora - mora), i kako potom da nabijem na to mesto novu žicu.

Sad sam gledao i ne može se primeniti ovaj predlog sa žicom, jednostavno je žica u rotoru čvrsto pripijena u svom ležištu i nema mesta gde može provući ovu žicu za španovanje. Koliko sam video, čak je i žica u prorezu ležišta na silu utisnuta u taj prorez, jer je debljina te čelične žice (bolje reći opruge) 8 mm a prorez je uži, i prilikom utiskivanja žice u ležište ona malo razgura taj prorez da bi uopšte stala u njega. Vađenje je (zbog toga) posle jako teško, jer čak i puknute žice ostaju na svom mestu i ne mogu da ispadnu dok se ne izbiju čekićem i sekačem.

Na starom IMT spremaču su ti prorezi malo širi tako da žica glatko prolazi kroz njih i samo je posle svoja napregnutost drži na mestu. A na ovom novijem ni sila napregnute opruge ne može da je smesti u ležšte dok se dobrano ne prisli čekićem...

Ok, imali ko još koji predlog? Ja sam to ranije sa stolarskom stegom lako rešavao na starom setvospremaču, al' ovde mi nešto baš i ne ide od ruke na taj način...

Jer moze neka slika da mi bude malo jasnije sta pokusavas... Mozda mi padne napamet neka ideja ili bar da vidim kako bi ja to uradio pa mozda ti pomogne... :sta:

Dukej samo grejanje i cekic, tako ja bar na mom. Po principu pametniji popusta. Zagrejem sredinu zice do crvene boje i onda lako udje medju diskove, a u proreze je nacukam. Ako probas na hladno da je savijas hoce da pukne.

@ cira92

Jedino sutra po danu da slikam, sad je mrak.

@ Mixer

Možda kad bi se napravio neki alat, da se tek toliko našpanuje da sklizne u žljeb. Mislim da tako ne bi pucala žica...

ma na cukas je na hladno,zasto komplikovati i grejati i slabiti je
mrzim te rotore:osmeh:

Ma probao ja pajserom i čekićem, al' žica umesto u žljeb zamalo da se zaglavi u mom čelu! :sjasi:

Sutra idem da kupim kacigu za motor, i to onu što štiti i bradu, pa da vidim ko će onda pobediti, ja ili rotor! :haha::haha::haha:

Ma probao ja pajserom i čekićem, al' žica umesto u žljeb zamalo da se zaglavi u mom čelu! :sjasi:

Sutra idem da kupim kacigu za motor, i to onu što štiti i bradu, pa da vidim ko će onda pobediti, ja ili rotor! :haha::haha::haha:
Sa pajserom i cekicem i ja menjam,netreba duze od 10 sekundi za zamenu jedne.Ako se setim i ako nadjem neku rezervnu zicu snimicu ti sutra klip i poslati.

Pitanje: dvoumim se šta da dodam da ne bih imao više tragova po njivi posle setvospremiranja (traktor belarus 1523.3 i setvospremač cosnum 5,5 m)Šta je bolje staviti duple točkove na traktoru ili staviti podizače/razbijače tragova na setvospremaču???

Bogami sad kad idem na njivu ostaviću tragove ko kolegin new holland od 106 ks koji ima nešto manje od 5t a moj traktor ima preko 6t bez setvospremača

Konacno sam zavrsio sirenje setvospremaca osnova je 3 metra a krila od po 1 metar.Sada je ukupne sirine 5.20
2013-04-16-123850.jpg
[/IMG]
2013-04-16-123907.jpg
[/IMG]
2013-04-16-124216.jpg
[/IMG]
2013-04-16-124226.jpg
[/IMG]
Dosta sam vremena izgubio na ojacavanju rama mislim da je mnogo lakse raditi sa novim ramom tj. cevima ali... prema finansijskim mogucnostima ovako je ispalo ulozeno je oko 600 evra

Stevo dobro ste to odradilimogao si slikati kako si ojačao piramidu.prdnju "gredu" i šarke

- - - - - - - - - -

Stevo dobro ste to odradilimogao si slikati kako si ojačao piramidu.prdnju "gredu" i šarke

Sve okrugle cevi sto se na njemu nalaze su spone od volvo autobusa debljine 6 mm.Tako sam i ojacao piramidu od tih okruglih cevi bice i od toga slika sutra.Kacenje takodje od spona i nekih debelih materijala od starog pluga.Mozda sam trebao resiti kao sto je clan Gruja renault uradio ojacanja od vrha piramide do zadnjeg dela rama ali videcu jos zasad dobro radi masina

Nazad
Vrh