Setvospremači

@Diklofen, hoće li biti koja slika od širenja setvospremača?
Evo danas slikam ako odem na plac.Lepo ga rus vuče jedino što bi ipak bilo bolje da ima dva reda rotora.Ali pošto on meni služi samo da prvo zatvaranje radimo sa dva spremača ja sam prezadovoljan.

- - - - - - - - - -

Do točka je bio stari spremač tj. točak je na starom bio sa spoljne strane.Lepo se vidi šta je prošireni deo.Vrlo jednostavno a ima efekta.
zna0jq.jpg

bj1ir.jpg

2uij4ma.jpg

Diklofen lepo uradjeno, Bio sam juce u ferocoopu i narucio sam rotore od 2.5m za imt 560, dva reda sa nazubljenim flahom i ramom sa kacenjem koje nije fixno to jest ima opruge (isti sistem je i na njihovim setvospremacima) treba da ih donesu sledece nedelje a ja za vikend treba na moj setvospremac da dodam jos nekih 23cm sa po svake strane..

znači po pola metra na obe strane...
ja imam IMT 2,9m bukvalno nov i ne znam šta da radim jer da ga prodam ne vredi više od 1000e a za još metar drugog IMT setvospremača treba da doplatim još toliko
pošto je jedan red rotora mogao bi ga proširiti jedino kao ti da bude fiksnih 4 m a to mi je malo poširoko i za transport i za šupu
da su dva reda rotora ja bih ga prepravio na preklop...
ili da ga proširim za po 30 cm pa da bude 3,5m ali mi to nekako malo...
stvarno ne tnam šta da radim

MONTOYA

Namestimu krila,slikacu sutra kako sam ja od 2.1m namestio 3.5m.Namestio krila,tri kacenja na jednom krilu (sarke) i 90ks ga lepo vuce,jedan red rotora,rucno se diza planiram dali da stavim opruge ili hidraulicno sklapanje.

Uf i ja treba ovih dana oko rotora da se bakcem malo je nezgodno sa jednim redom rotora praviti krila

Nezelim posebno na krilima vec sve da spojim sa srednjim rotorom.Da su dva reda rotora to bi bila druga stvar

Bočna krila treba da su fiksirana kod konskildera postoji rupa u koju ide klin kojim se osigurava krilo kada je sklopljen,međutim kada je hidro sklapanje dvosmerni klip drži krilo prisilno otvoreno pa ja ne stavljam taj klin jer ako ga zaboravim a počnem sklapanje ode sve::jako_besan::.Ovako izgleda moj konskilde proširen sa 4m na 4,5 m sa rotorima iz Ade
sdc10881.jpg
[/IMG]

Imam identican setvospremac,i po poljima koja gledam i dodacima koje sam takodje kod sebe pravio-moze maksimalno da bude 4.20,4.5 nikako.

Dodate su po dve motike sa spoljne strane krila ,originalno je imao 41+4=45 motika,rotori si još širi tako je ispalo

Pitao bih ljude koji su sami sebi radili spremače u kom kvalitetu su uzimali materijal? Razmisljam sebi da uradim jedan, a ne znam da li je Č0361 (S 235 JR) dovoljno jak za tu namenu ili da uzmem Č.0453 (S 275 JR) ili neki jači?

Nazad
Vrh