Setvospremači

ja sam danas gledao slican,sirine oko 3.5-3.6m i nema s opruge vec drljace!dvoumim se dal da uzmem za 577,bojim se da nece moci da ga vuce!
jel ima razlike izmedju drljaca i malih s opruga,sta bolje uradi?

Koji setvospremac preporucujete za rad sa Rakovicom 65?Imam od IMT 2.2m ali njega vucem i sa 539 bez problema a ne znam sta je neka gornja granica za R65.

Koji setvospremac preporucujete za rad sa Rakovicom 65?Imam od IMT 2.2m ali njega vucem i sa 539 bez problema a ne znam sta je neka gornja granica za R65.

Ja sam godinama radio sa Rakovicom 65 i sa plavim spremacem sa predhodnih slika,spremac je 2.90 i Rakovica ga je mogla vuci sa 1 brzinom bez muke... Sad taj spremac preuzeo 820...

Mnogo zavisi od uslova,ja sam radio sa imt konskilderom 2.9 metara,jedan red rotora,bez daske napred,sa T 40 dv.
Prosle godine je radio 4-om bez problema,ali sam tada oranje zatvarao drljacom.
Ove godine sam oranje zatvarao njim i mogu reci da mu na dosta mesta ni 3-om nije bilo lako,kod nas je dosta peskovito,i na nekim delovima je traktor tonuo i do 20 cm,mogu misliti sta bi jos bilo da ima dasku napred i jos jedan red rotora,tako da je i moje misljenje kao sto vecina na forumu i prozvodjaci kazu,za traktor do 60 ks sestvospremac 2.5 metra i onda je to posao.

Par sezona radim sa ovim od 33 radnih tela i sedmica stenje od muke drugom brzom.Prvom ide i neoseca ga,ali to nije posao.

ofu92q.jpg

2,9m je taman za njega.

Par sezona radim sa ovim od 33 radnih tela i sedmica stenje od muke drugom brzom.Prvom ide i neoseca ga,ali to nije posao.

Mislim da netreba preterivati sa radnim širinama setvospremača u odnosu na snagu (vučnu silu) traktora jer i najbolji spremač pa čak i germinator ne urade bog zna šta ako im je brzina kretanja relativno mala.
I najobičnija drljača sa rotorima (valjcima) uradi posao možda i bolje u odnosu na neki spremač ali sa brzinom kretanja 12- 15 km/h i više! Ipak je brzina bitna....

Mirmag,sa sam s mojim 577 vukao IMT 2,9 sa jednom frezom i činilo mi se da bi mogao i veći
nije mu teško uopšte
jel proširivao neko IMT 2,9 setvospremač s jednom frezom na 3,5-4m?

Koju sirinu setvospremaca treba imati po vasem misljenju za traktor od 135 konja ?
u pitanju je Rakovica 135

moj je bio 7 metara pa smo ga kratili na 5.2.......al je tezak ko tuc...kad bi mogao da ga prodam,i da lepo kupim consum 4.5m milina...da dobijem na brzini.al tesko se prodaju sad stari setvospremaci,,,

Nazad
Vrh