Setvospremači

Pa neznam sad sam bas u dilemi sta da uradim.. Ja vec imam na spremacu jedan red tih pacijih nogu... Ili da stavim opet koplja a da ostane samo onaj jedan red pacijih nogu????

Pačije noge bolje čupaju korov, tako se priča ali i mnogo vade vlagu napolje a to se nikako ne može priuštiti u ovim vremenima. Ako si radio prošle godine tako a rezultati bili dobri, ništa ne diraj, kad krene sezona nema više vremena za dangubljenje i mijenjanje radnih tijela.

Ondah necu da diram nista jos.. Radicu kao i prosle godine,sad treba da farbam spremac i malo ga pregledam a mozda zamenim i koplja mada i nisu losa... Videcu.. Hvala.. :ppozdrav:

Ma mogu da se okrenu naopako,ali nisu ni mnogo pojedena koplja ali sam mislio posto sad farbam trenutno spremac mislio sam da mu stavim i kopja nova.. :osmeh:

Pačije noge mnogo bolje ravnaju zemlju nego kopljasta motičica a idu i teže zbog širine zahvata (skoro 80-90%) pokrivaju širinu setvospremača tako da travu jako dobro uništava a i zavisi na kojoj dubini se radi, kada se ide pliće (5-6cm) onda i nije strašno a vlagu mnogo više pokreće nego kopljasta motika.Jako je dobra za ravnanje zemlje u prvom prohodu ponaročito kad je oranje neravno, loše složeno (izmrzlo) daska napred može i da nema na setvospremaču, jako dobro i razore ravna.

Ja samradio i sa malim i sa velikim "pačijim nogama".Mnogo bolje rešavaju korov nego obična koplja ali stepotpuno u pravu da daleko više vlage vade.Ove veće znam da se deklarišu kao 115 ,a za manje ne znam koliko mm.

Eto da se uključim u temu o spremačima ja radim sa ravnim oprugama evo slika neznam koliko se dobro vidi
fotografija0330.jpg

fotografija0331.jpg

fotografija0332.jpg

fotografija0333.jpg

Vučem sa 67 ks Zetorom zahvat je 2.7m točkovi su se dobro pokazali mada može i bez njih da radi sve kako treba nisu neophodni Proizvovdnja Sistem Stara Pazova. tel063533418

Ja i ove sezone ostajem na imt fop 2,5m Nisam nasao nista u blizini a da je dobro,odnosi se na 2,9 istog proizvodjaca tako da...

- - - - - - - - - -

Cerka opet brljala u ovoj temi pa da napisem nesto i ono izbrisem!

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh