Setvospremači

Setvospremac iz oglasa je delo ruku naseg clana sanji iz Kule kojeg sam licno upoznao, video sta radi i mogu vam reci da covek pravi masivne setvospremace, koji recimo mogu da pariraju Satexu i Consumu a cenovno je jeftiniji. Covek inace obradjuje zemlju i radi sa svojim setvospremacem i traktorom od 160ks.

Ljudi kaparisao sam setvospremač kod privatnika u Kuli, 5m. Kad stigne okačiću slike. Do tada jedno pitanje vezano za setvospremanje-da li je neko od vas kačio duple točkove na Belarus 1221 i koji tip (Belshina , Voltyre itd) zadnje i prednje i kako su se pokazali pošto treba da naručim duplake zadnje za Ruju za spremanje. Pošto mi nude Voltyre a negde sam pročitao da otkidaju ripne na tim gumama, pa se pitam je li to samo u oranju ili i setvospremanju?

Pitanje, da ne listam sve postove, koji setvospremač preporučujete za MTZ 952, 90 KS kolika širina i koji proizvođač?
Ako neko ima iskustva sa tim traktorom i setvospremačem savet bi mi dobrodošao.

Dali netko ima šemu rasporeda velikih ,,S,, opruga za sjetvospremač 2,8 m širine i 4 reda za opruge.

Kupio sam nedavno takve širine i ima 22 opruge a koliko se sjećam da ide svakih 10 cm opruga.

Ako je tako trebalo bi staviti još 6 opruga i urediti raspored jer je sada očito loše raspoređeno.

ajde molim za pomoc u istoj sam sosu, rus 1025 ravan most ravne opruge conset . imam vec i predracun pa nikako da se resim 3.6 metara ili nesto siri??? :sta:

p.s. poznanik iz mesta kaze za nasu zemlju (cernozljem) 3.6 m maximum sto ce valjati!?

Koliko opruga, a ne koliko metara. Mozes ti i 10 m da kupis, ali da ima 35-40 opruga pa ce ti traktor vuci.
Konshilde propisuje razmak od 8 do 15 cm , pa vi birajte sta vam odgovara.

ajde molim za pomoc u istoj sam sosu, rus 1025 ravan most ravne opruge conset . imam vec i predracun pa nikako da se resim 3.6 metara ili nesto siri??? :sta:

p.s. poznanik iz mesta kaze za nasu zemlju (cernozljem) 3.6 m maximum sto ce valjati!?

Stevo pazi na težinu consuma oni su teži od drugih proizvođača ponaročito rotori pa je velika vaga.Prvo proveri ako neko ima u tvom kraju probaj da ga digneš i provozaj se malo i sve će ti se samo reći a što se tiče vuče mislim da će ga vući solidno sobzirom da će biti sa ravnim oprugama.SAMO TEŽINA ME BRINE.

Nazad
Vrh