dragan.kovacev
Član
drgar je uzeo aro merkurov 3.2m 1200e, dva reda rotora prvi veci i flahovan, a drugi zicani... a bio je i da vidi conset kaze nemoze da se porede, kaze conset mnogo tezi i novcano 1800e
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Auu pa koliko bi ja dobio za 2.9 imt-ov ako je recimo nov 1200e? 500-600? A nije puno radio...Zavisi od proizvođaca od 800 do 1500 eu
Nema potrebe ići duboko sa tim motičicama zato ti i guši a uz to ti je i traktor prejak za taj spremač pa verovatno teraš brže i još ako je zemlja malo vlažnija onda slabije i prolazi.Ja koliko znam kod tebe zemlja nije teška za obradu te nema potrebe da ideš duboko pošto te motičice bolje ravnaju zemlju od koplja jer imaju širi zahvat to jest pokrivaju pun zahvat spremača.Moj savet ti je da uzmeš širi spremač da taj traktor uposliš maksimalno time ćeš smanjiti broj prohoda a i potrošnju dizela koji je isuviše skup a i smanjićeš broj radnih sati na traktoru, povećati učinak i dobiti kvalitetniju obradu.Moje mišljenje,pozdrav.Ja sam vec naveo da verovatno zbog dubljeg setvospremiranja,i vece brzine mi vuce zemlju i zemlja ne cirkulise dobro kroz njega,pogotovo kada je kuruziste i ako je bilo puno mase koja nije istrunula.
A mozda da je masina za setvu novija i kvalitetnija ili bar mozda sredjena bi mogla biti plica obrada jer ovako ako je plitko nece dobro zasejat.