Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Rastislav je napisao(la):Sircetna ili bolje sona kiselina ce ti rastvoriti kamenac...samo ako budes radio sa sonom (HCl) ona ce ti brze rastvoriti kamenac ali moras da pazis jer je agresivnija.(kad prestane da peni ispiraj sa vodom)
Jel to neko vec isprobao? Nemoj da prodjete ko moja zena sa Arielom! Kad je rekla "kako ovima na reklami opere lepo a na tvojim radnickim pantalonama je ostala fleka"Dragan18 je napisao(la):alo ljudi pa calgon je resenje rastvori u vodi i eto ocistice se 100 %
Dragan18 je napisao(la):alo ljudi pa calgon je resenje rastvori u vodi i eto ocistice se 100 %
Cinkom gasenu sonu kiselinu...to nema nikakvog smisla jer ce ti cink izreagovati sa hcl pa ces dobiti so zncl2 koja ti nista nece uraditi.Ma treba samo razblaziti ovu kupovnu hcl tako da joj bude koncentracija manja (5-10%) i sipati u blok i cekati da se kamenac rastvori(nije potrebno grejati reakcija ce sama teci)pa isprati vodom i napuniti blok i to je to.dicki je napisao(la):Mozda odneti hladnjak majstoru da ga otvori i ocisti, sa motora skinuti v. pumpu,termostat i sipati cinkom gasenu sonu kiselinu. Drzati ~3-3,5h.Grejanjem bloka [nekim brenerom] da bude topao ubrzava se proces.Po ispustanju kiseline ispiranje 4-5 puta vodom.Ovaj sistem moze i za starije modele bakarnih hladnjaka koji nisu truli ~1h.
Rastislav je napisao(la):Mozda su ti izvori losi...cinkom mozes da smanjis konc.hcl ili da je potpuno neutralises (sto ti kazes ugasis)Ni ovo za Na2CO3 mi nije jasno.Ja dok ne vidim reakcije ne verujem.