Servisiranje traktora

Možda ti ovo pomogne:

ovih dana bih trebao da uradim motor na ferdzi posle skoro 20 godina predanog rada jesenas je u berbi poceo da bljuje ulje otvorio sam mu cep za sipanje ulja zavezao jednu krpu da ne upada prasina /baj pas/ i zavrsio je sezonu.traktor nije osetio plug tanjiracu ali se preko sezone ne gasi sve sitne poslove radi sa njim.zanima me koje su cene generalke za ovaj traktor kod vas .zasluzio je da se podmladi

Moj prijatelj je skoro radio generalnu na takvom traktoru, i kaze da ga je kostalo oko 750.-e , komplet.

Moj brat radio na 542 (isti motor kao i na 539) pre mesec dana i kostalo ga 64000 din(klipovi, karike, hilzne, obrada radilice, lezaji, uljna pumpa, sredjena glava motora, dihtunzi i sva spoljna creva za gorivo). U cenu je uracunat i rad majstora (150 eura) koji je sve rasturio i sklopio i troskovi transporta do radionice za obradu (udaljena 30 km).

mnogo bre mnogo,nedaj boze da je ferdza sestak i ju,kod mene su ruke 50e po klipu a ima i ko radi 150e cetvrtaka komplet,kako se ko dogovori,al 1oo po rupi je meni mnogo :sta:

pa da je ferdza sestak ne bi trebao JD :haha: :haha:
teca radi ne znam ni ja koliko ali vise od 50 uzme po rupi jer kosta da nosi na obradu i po 80km ::novac::

Zdravo ljudi! Molio bi ako neko ima katalog motora od ,,TORPEDO 9006,, da ga stavi biću Vam zahvalan. ::traktor::

Nije mi jasno nema niko odgovor na moje traženje ili momentalno svi digli ruke i ceo svet odmara. :D

Takodje rado bih ti pomogao ali ja vozim Zetore pa nije cudo sto nemam od torpeda!

Nema brate, je več duže vreme kopam po netu za kataloge ili radioničke za Torpeda, ali mrka kapa..... ::lose::

Kupio sam IMT 560 "86 godište.Traktor je dosta solidan ali me brine jedan detalj.Kada ga vozim ili radim bilo šta pod velikim brojem obrtaja izbacuje mi ulje na maloj ručici menjača.Zamenio sam i onu crnu gumu koja se navlači na palicu ali nije do toga.Izbacivanje ne zavisi od opterećenja jer se to dešava i kada ide solo traktor.Par puta mi se desilo i da mi ostane u nekoj brzini pa onda moram malo muški da ga cimnem ili više puta stisnem-pustim kvačilo.Imali to veze jedno sa drugim i šta bi to moglo biti?

kakva je stvar sa hidroulikom da ti nije pukla kakva cjevcica unutra pa da ti bas u tom pravcu baca mlaz

imam i ja jedno pitanje za gospodu rusofile! u pitanju je obrtomer digitalni... kad ubrzavam kazaljka nekad pokazuje redovno a nekad negde kod 1800 obrtaja samo preskoci na 2800 obrtaja i nije stabilna! da nije sajla ili je mozda sat riknuo... a ako jeste sajla dali onda redovno broji casove rada?

Nazad
Vrh