Servisiranje traktora

Sta bi sa katalogom za imt 577?

A ima li radionički priručnik Zetor 5211 ... :cao:
A usto ne mogu da skinem ni jedan Zetor-ov ili je greška kod mene ? :osmeh:

Kiki, pa bar tebi ne treba radionički, kat. rez. delova je dovoljan za majstorisanje. U vezi linkova obratite mi se na PP da ne gušimo temu.

Čugi je napisao(la):
Kiki, pa bar tebi ne treba radionički, kat. rez. delova je dovoljan za majstorisanje.

Pa baš nije tako težine stezanja , redosled stezanja (glave , ležaja) , debljina podloški , zazori pri podešavanju ležajeva , neke mere pri kontroli istrošenosti i podešavanju ... su za svaki tip traktor drugačija i specifična , znaš i sam da ti nepričam.
Prošlo je vreme odprilike ... to je tako dobro ... to tako treba... :nono:
Primer imao sam problem pre 15 god. da mi pucao diftung glave pošto neznamo koji majstor skine sva 4 ,naravno pomeša vodu i ulje . Ćale u mađarsku kupi nove diftunge glave na brušenje , treba da bude dobro. Kad za 3 meseca opet i tako još 2 puta . Dok nisam otišao kod drugog majstora da pitam šta može biti i on je iz prve "pogodio" . Da nedužim ispostavilo se da je glave stezivao na 13 umesto 20-22(24). :cao:

Ima i toga, ali šta da se radi, kada dođe do kvara a nemaš podatke ostaje ti da se snalaziš/improvizuješ/koristiš znanje i iskustvo. Redosled stezanja glave uvek iz sredine pa u levi grug i po dijagonali, ležaji isto, sila stezanja po kilo ključu do granice koja je naznačena na šrafu, itd....dok jednom ne nabaviš priručnik ili pokupiš savet i podatak od pravog majstora i memorišeš ga.

O tome ti pričam da nebi baš da improvizujem gde nemoram . Kod drljče može , a kod motora i zupčanika nebi trebalo. I najbolji majstori koriste priručnike ili su ih koristili pa zapamtili radeći . :bravo:

Imam 577 stari tip(82 g.) Nabavio sam kabinu od novog tipa.Fali mi jos hauba,bocni limovi,instrument tabla,patosi u kabini i jos par sitnica da bih ga preradio na novi tip.
Ako neko zna gde ima toga neka javi.Samo nemojte mi spominjati Jovu iz Neradina,jer mi je onda bolje da odem u IMT i kupim nov traktor!
Pozdrav svima!

Na rusa 1025 odjednom u radu počeo malo da dimi i promenio je zvuk kao da malo lupa u motoru. Šta bi mogao da bude? Da li je to neka dizna? :sta:

Biće da je do paljenja , odnosno dizne . Da li dimi i na najvećem gasu i da li kao da mu ponestaje daha ?

Baš tako, a i malo teže pali kao pre. Ali da li može dizna da otkaže rad od jednom, mislim radio je na pun gas i odjednom promenio zvuk i počeo da dimi.

Dizna probaj odneti da ti podese ili zamene pa će tamo videti ( a možeš i ti videti tako što ćeš odvrćati jednu po jednu cev sa dizni pa kad traktor najmanje promeni zvuk ta je loša ) ili u najgorem slučaju pumpa ( što je malo verovatno) . :cao:

Najverovatnije dizne, nosi kod majstora da ih ispita pa javi kad ih montiraš ponovo.

uradi to sto pre,prekontrolisi dizne ako nisu skidaj glavu i vadi klipove,kod mene su bili isti simptomi i bio napuko klip kod rupe gde prolazi bolcni,malo je klepeto i dimio,e sad nemora da znaci da si i ti taj dobitnik

ssss je napisao(la):
Sta bi sa katalogom za imt 577?

Očekujemo ih uskoro, bićete obavešteni.

Nekoliko postova koji su bili off topic i nekoliko vezanih za probleme sa linkovima su izbrisani iz teme.
Ponavljam, molio bih vas da se ubuduće za sve probleme u vezi linkova ka teh. dokumentaciji obratite meni na PP. Hvala.

Zna li neko koliki je spoljni precnik hilzni za IMR-ov motor m33/t (Perkins A3.152)?

Covek mi u Austriji nasao Mahle-ove hilzne i klipove ali imaji sledece dimenzije hilzni (spoljni precnik):93.66, 93.73, 93.739, 93.98 mm. U radionickom prirucniku za traktor IMT-542 pise da su obradjene na meru od 93.715 do 93.740. Kada sam pogledao na netu za Perkins dimenzije su 93.66 za finisirane hilzne a 93.713 za poluobradjene hilzne. U dve radionice za obradu su mi rekli da je 93.66 ali im bas i ne verujem jer nisu bili odusevljeni kad sam rekao da zelim sam da kupim delove.Jedan hvali indijske a drugi drapsinove sklopove a kostaju oko 3000 din/cilindar za ceo sklop dok Mahle kosta oko 120e/cilindar. :sta:

Nazad
Vrh