Moze ali u kucama koje su prazne par godina,to je ono sto ja pricam ali malo ko me cuje da je i nama svaki komad dvorista betoniran a i to
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Почетни подстицај пропадању дао је преврат из 1945. Западни либерали, и Титови комунисти, имали су према нашој сељачији готово истоветан став; њене традиционалне вредности биле су им подједнако туђе. Удруженим напором су извели оно што енглески официр Мајкл Лис, у истоименој књизи, зове силовање Србије. Сломљена је сељачка герила ројалистичког опредељења, укинута монархија (сељачког порекла), придављена народна црква. Појавио се нови тип елите. Од Вука до војводе Мишића, од војних руководилаца до свештеника, највише народне врлине је преузимала и развијала интелигенција. Вук, сељачки тврдоглав и проницљив, био је наш први модерни националиста, и нимало мањи интернационалиста. Сељаштво је на својим плећима изнело све ратове XIX и XX века; оно је било и ударна песница тзв. „пролетерске” револуције. Црква је преживела безбожничко дивљање захваљујући пре свега селу и сељанкама. Бабе су се молиле за нас који смо правили каријеру; оне су тајно крштавале унуке.
Држава, коју је сељачки народ градио, хранио и бранио, од Карађорђеве буне до Другог светског рата, доспела је у руке несвршених ђака и идеолога митске радничке класе. Пошто је покушај насилне колективизације пропао, власт је од села дигла руке.
Tačno tako. U moje selo su došli (tj vratili na dedovinu iz gradova) možda 2-3 ili 4 porodice, a istovremeno je otišlo iz sela 20-30 momaka koji rade u Beogradu sa zidarima i možda 10-tak devojaka koje rade kao konobarice. Kažu da im je tamo bolje i trude se da tamo ostanu.Dejan I je napisao(la):Seoba iz grada u selo je otprilike cesta kao i seoba iz SAD u Srbiju. Ima, ali retko.
futurefarming je napisao(la):Ima tu još jedna stvar, ako se ovako nastavi, pogibosmo. Pa kome treba Beograd od 5 miliona ljudi i pusta Srbija. U Bg je sve na ivici pucanja jer nije ni projektovan a kamo li građen za broj ljudi koji sada u njemu žive i rade.
futurefarming je napisao(la):šta će kukavci, izbeglice, morali ljudi