sinisa1979
Član
Da, slažem se ali ne takva i za te pare kao što salecar tvrdi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
naravnoDa li brzina kojom se okreće točak dok se podešava setvena norma treba da bude slična brzini kojom će se okretati i dok se seje?
Ja sam kupio polovnu GP, kao nova za 10.000e. Za direktnu setvu. Polu nošena.Zato treba 50 000e za 3m i traktor 200ks za socijalu, nazalost.
Sta to bese GP?Ja sam kupio polovnu GP, kao nova za 10.000e. Za direktnu setvu. Polu nošena.
Great PlainsSta to bese GP?
Te podatke nemam, sinoć sam naštelovao i taman je izašlo semena koliko sam hteo možda je ostalo 3-4 kg.naravno
Nisam se detaljnije bavio podesavanjem sejacice dok je tata bio sa nama ali znam da je to uvek bilo nategnuto da se zna sta i koliko ,kod njega. Ove godine sam odlucio posejati jecam i psenicu posle 3 godine i reko ajd da podesim sejacicu ono sto bi se reklo po PS-u. I lepo u uputstvu za imt sejacice stoji da se tocak okrece priblizno brzini kretanja traktpora ionda su navedeni brojevi okretaja u minuti u zavisnosti od zeljene brzine
Tako sam i računao ali odstupa, ispadne kad podesim 280kg da ispadne 250kg.Otprilike ti treba 21 krug za 1 ar.
Izgleda odavno nije pitao pošto su širokoredne sejalice...Meni je i za D9 3m suludo dati 20+ PDV u klot opremi.
Sto rece jedan kolega sejemo je kao socijalnu kulturu za plodored a sejalica skuplja od sirokoredne.
Ja drugari sejem uljanu repicu već treću godinu zaredom na 50cm, visoki setveni aparat.Sirokoredna vederstar V12 oko 70 + PDV.
Matermak 8r oko 35 000.
Seju kukuruz,soja,suncokret,secerna repa i mozda i uljana.