sinisa1979
Član
Da, slažem se ali ne takva i za te pare kao što salecar tvrdi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
naravnoDa li brzina kojom se okreće točak dok se podešava setvena norma treba da bude slična brzini kojom će se okretati i dok se seje?
Great PlainsSta to bese GP?
Te podatke nemam, sinoć sam naštelovao i taman je izašlo semena koliko sam hteo možda je ostalo 3-4 kg.naravno
Nisam se detaljnije bavio podesavanjem sejacice dok je tata bio sa nama ali znam da je to uvek bilo nategnuto da se zna sta i koliko ,kod njega. Ove godine sam odlucio posejati jecam i psenicu posle 3 godine i reko ajd da podesim sejacicu ono sto bi se reklo po PS-u. I lepo u uputstvu za imt sejacice stoji da se tocak okrece priblizno brzini kretanja traktpora ionda su navedeni brojevi okretaja u minuti u zavisnosti od zeljene brzine
Tako sam i računao ali odstupa, ispadne kad podesim 280kg da ispadne 250kg.Otprilike ti treba 21 krug za 1 ar.
Izgleda odavno nije pitao pošto su širokoredne sejalice...Meni je i za D9 3m suludo dati 20+ PDV u klot opremi.
Sto rece jedan kolega sejemo je kao socijalnu kulturu za plodored a sejalica skuplja od sirokoredne.