Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Da, slažem se ali ne takva i za te pare kao što salecar tvrdi.

Meni je i za D9 3m suludo dati 20+ PDV u klot opremi.
Sto rece jedan kolega sejemo je kao socijalnu kulturu za plodored a sejalica skuplja od sirokoredne.

Naravno da je suludo! Nisu toliko dobre. Eno šurak forsira setvu uljane repice u redukovanu obradu ali ne mere amazonka D9 da zaseje.

Da li brzina kojom se okreće točak dok se podešava setvena norma treba da bude slična brzini kojom će se okretati i dok se seje?

Da li brzina kojom se okreće točak dok se podešava setvena norma treba da bude slična brzini kojom će se okretati i dok se seje?
naravno
Nisam se detaljnije bavio podesavanjem sejacice dok je tata bio sa nama ali znam da je to uvek bilo nategnuto da se zna sta i koliko ,kod njega. Ove godine sam odlucio posejati jecam i psenicu posle 3 godine i reko ajd da podesim sejacicu ono sto bi se reklo po PS-u. I lepo u uputstvu za imt sejacice stoji da se tocak okrece priblizno brzini kretanja traktpora ionda su navedeni brojevi okretaja u minuti u zavisnosti od zeljene brzine

naravno
Nisam se detaljnije bavio podesavanjem sejacice dok je tata bio sa nama ali znam da je to uvek bilo nategnuto da se zna sta i koliko ,kod njega. Ove godine sam odlucio posejati jecam i psenicu posle 3 godine i reko ajd da podesim sejacicu ono sto bi se reklo po PS-u. I lepo u uputstvu za imt sejacice stoji da se tocak okrece priblizno brzini kretanja traktpora ionda su navedeni brojevi okretaja u minuti u zavisnosti od zeljene brzine
Te podatke nemam, sinoć sam naštelovao i taman je izašlo semena koliko sam hteo možda je ostalo 3-4 kg.

Sirokoredna vederstar V12 oko 70 + PDV.
Matermak 8r oko 35 000.
Seju kukuruz,soja,suncokret,secerna repa i mozda i uljana.
Ja drugari sejem uljanu repicu već treću godinu zaredom na 50cm, visoki setveni aparat.
Samo setva ide sporo, 3m zahvat (6×0,5m=3m), samo jedan dan sam uspeo da posejem 24ha, ostale dane oko 15, retko 20ha na dan.

Ako nekome zatreba podešavanje za Sigmu, vidim da nije kao za IMT da se okreće točak.
Kopija-16.jpg

Nazad
Vrh