Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Pozdrav zna li neko gde ima da se kupe delovi za isariu zitnu sejalicu, konkretno lule me interesuju?
56fffe31fb55964076705aa3b1614c50.jpg

Poslato sa NAM-LX9 pomoću Tapatoka

Kako se menja pogonski lancanik koji je dole na tocku kod imt zitne sejalice?

Послато са SM-G975F помоћу Тапатока

Imt diskosna 23 reda , da li ima neko resenje (osim kupovine onih teleskopskih cevi crnih) za cevi koje se zaglave jedna u dugu i ona ispadnu.
Mislim da je pisano negde u temi, ali ne mogu da nadjem.
Da li ima negde da se kupe cevi plasticne manjeg ili veceg promera pa da iskombinujem sa ovim mojim?
Ili neko je pisao da raseku cevi uzduzno slajfericom i da se onda dobije malo vise lufta izmedju njih. Koje cevi treba seci, uzeg promera ili sireg, ili obe?

Kupi one trodelne i zaboravices na cevi. Jeste malo skuplja investicija ali si se resio muke i zajebancije oko istih.

И ове са слике су троделне колико видим. На које мислиш?
Прошле године сам имао проблем са запушавањем оних цеви које иду ка дисковима који су ван ширине резервоара за семе. Запуше се па семе не иде ка дисковима него цури одмах ту доле. Мало ружно изгледа кад изникне али касније се све попуни. Семе је било селектовано, није било осја нити сламе.

To na slici su dvodelne,cev tanja,cev deblja.Ima samo jednu na slici koja je cetvorodelna,ima i trodelne.Kucaj na google imt sejalica cev ,i videces u slikama sve kako izgleda.

Imam sijacu isaria 3m i imam na njoj sitne zube za izbacivanje sitnog sjemena ali neznam kako to koristiti sta treba uraditi da prebacim na sitne zube

Zar nisu sve iste..
Нису, има нека прва серија из 90 год оне су баш биле јако лоше. Прво не прецизне у сетви,мекане, мењач имао неке једносмерне лежајеве па су они знали да затаје. Отпадале цеви јер су имале неке ребраста гуме које су их спајале, а гуме не дај ти Боже струле за сезону.

@mladenmaso eve ga. Na ovim setvenim zupčanicima imaš male kajle koje u zavisnosti od vrste semena uključuješ i isključuješ. Samo budi pažljiv jer ako previše izvučeš tu nazovimo kajlu onda će ti ispasti jedna mala opruga i kugla kojima je uloga da tu kajlu fiksiraju. Ne pitaj kako znam. Znači samo jedan mali kratki potez i to je to. Sa malim odvijačem je najlakše.

@mladenmaso eve ga. Na ovim setvenim zupčanicima imaš male kajle koje u zavisnosti od vrste semena uključuješ i isključuješ. Samo budi pažljiv jer ako previše izvučeš tu nazovimo kajlu onda će ti ispasti jedna mala opruga i kugla kojima je uloga da tu kajlu fiksiraju. Ne pitaj kako znam. Znači samo jedan mali kratki potez i to je to. Sa malim odvijačem je najlakše.
OPet ne razumijem, sta dobijam sa tom kajlom, da li staje veliki zubcanik il sta se dasava

Tačno tako. U ovom slučaju kao sa slike, srednji zupčanik je direktno povezan sa pogonskom osovinom i on se uvek vrti. Levi i desni zupčanik-zupčanici se može-mogu paliti i gasiti izvlačenjem i uvlačenjem tih kajli.
Jel tako i na Isarii?

Poslednja izmena:
Da li prilikom podešavanja setvene norme treba da se okreću oba točka ili je dovoljan samo jedan? U pitanju je OLT Sigma.

Kako se pokazale poljostroj sejalice..
Ja je imam i kada sam je kupio bio sam odusevljen, dok nisam poceo da sejem.
Velike probleme sam imao sa zapusavanjem otvora gde izlazi seme.Nisam cuo takva iskustva na drugim mestima, mada je kod mene poprilicno peskovito.Jednostavno mora da se spusta u hodu i bilo kakvo zaustavljanje u njivi zahteva da se sejalica pre toga podigne i ponovo spusti ili je uvek koja lula zacepljena.
Drugi problem je da se cesto stabljika suncokreta ili kukuruza zaglavi izmedju diska i nosaca i onda ne seje nikako.
Trece, slabi su nosaci baterija gde se kaci na gredu.
Da bi resio ova 3 problema kupio sam baterije od Olt Sigme.Posao nije gotov, ali kada se zavrsi mislim da ce to biti jedna sasvim korektna sejalica.
Pozitivne strane, solidno jaka konstrukcija i vrlo je precizna sto se tice zadate norme.
Takodje pozeljan je malo tezi i traktor sa dovoljno jakom hidraulikom, jer puna sa semenom ima oko 1000 kg.Ja imam t40, pa bude muke, pogotovo kad je puna semena.

Nazad
Vrh