Prijatelji da li neko od vas mozda ima staru sejacicu,sa drvenim tockovima,koju su vukli konji,pa je prepravljena za traktor?Stare su sigurno stotinak godina.Ako bi neko bio voljan da mi malo opise princip rada.Unapred hvala!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Da li to moze drugacije da se izracuna.Tj koliko obrtaja tocka na oLt gami 18 treba okrenuti da bi izracunali kolicinu semena?Evo tabele.Gornja tabela je za Gamu 14, a donja za Gamu 18:
Izmeri obim tocka puta sirina sejalice i izracunas do jednog ara i toliko puta okrenes tocak i izmeri koliko je semena izbacila puta sto.Ako je obim tocka dva metra a sirina sejalice 2,5m, tocak treba da okrenes 20 puta.U dva-tri pokusaja ces znati kako treba da je nastelujes da bi izbacila odgovarajucu kolicinu semena.Da li to moze drugacije da se izracuna.Tj koliko obrtaja tocka na oLt gami 18 treba okrenuti da bi izracunali kolicinu semena?
Sirina otvora spirala 25mm za psenicu , 10mm za detelinu i ostale sitne semešta znaći spirala 25 a sta 10
jesam danas onako odokativno..sejem jecam pa mi je ispalo treca rupa sa leve strane a na menjacu na 40..Pecinci,jesi uspeo da nastelujes setvenu normu ?
nemam,brate i ostaje mi samo ovako da stelujem.drugar sto sam pitao za njega ima na sejalici te poklopce...Nemoj odakativno,mozes da nastelujes u 1,2 kg da posije,koliko vidim na slikama nemas poklopac naranzasti ?