Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Nemam uopšte nikakve brane iza sejalice, jer nema potrebe. Sve ode u zemlju. Mislim da je sve samo do štelovanja sejalice.
Evo navest cu mane koje sam zapazio dok sam ovo malo radio a ko ima vise iskustva neka dopuni
1. Trazi extra cisto seme a gusi odmah ispod setvenog aparata ( po meni treba staviti savitljive i glatke cevi iz jednog komada )
2. Prilikom setve kultura sa laganijim semenom na krajnje baterije ne ide seme kontinuirano jer su cevi vise vodoravno nego vertikalno
3. Poprilicno velika razlika u podesavanju raznih semena
4. Nesme da se ide unazad sa spusenom sejalicom jer oce da polomi reduktor ( to su mi rekli )
5. Ako treba da se zaustavi u prohodu to se radi tako da se masina digne u pokretu i nakon zaustavljanja vrati metar nazad tj da bi se izbeglo slivanje zaostalog semena iz cevi na gomilu i praznog mesta u obliku V prilikom kretanja .
6. Prilikom sipanja semena paziti da slucajno ne spadne poklopac iz sredine spremnika jer seme curi direktno na zemlju .
Krlemrle ti nam nisi preneo mane, a to je da nakupi krtog pa zagusi.
... mane kao mane ima je svaka a sa poznavanjem istih moze posao da se odradi vrlo vrlo solidno.
Posto se moja stara sejacica dosta lose pokazala ove godine. Interesuje me koju biste mi preporucila za 5-6 lanaca godisnje zita sa diskovima ili raonim ulagacima? na polovne milim jer mi se ne daje bas sad toliki novac za novo.
Cela 2 zubcanika koja se zamene za pola sata i kostaju ispod 1000 din oba.Najveci posao na toj gami je zamena lezajeva na diskovima,jako pipavo.Čudno mi je zato što su takve u oglasima preko 500e koliko se sećam.
Mada, ako su joj otišli zupčanici i ostali specifični delovi onda verovatno bez 500e najmanje za sređivanje nema sejanja pa mu to onda dođe isto kao redovnu da kupiš.