zrine892
Član
Lepe slike , ali josuvek su oni daleko , daleko sa kvalitetom iza bilo koje sejalice sa zapada. Za ove pare moze se kupiti 2 polovne Nodet koje su u merenju sa ovom mercedes S klasa i Fica iz 60tih.
Dragane, nemoj pretjerivati molim te.
Malo previše hvališ svoje zapadne strojeve. Ljudi su prije godinama sijali sa domaćim strojevima, tipa IMT, OLT i šta ti je znam.
I svakaki bilo kvarova. Veliko poljoprivredne zadruge su koristile te strojeve, pa i još dan danas koriste.
Znam par ljudi kojima je ošla neka sitnica na amazone, nodet, pa čak i gaspardo ( koju ja imam ) su čekali jako dugo na dijelovima.
A da ne kažem kako su još skupo i prošli, lijepo su dobili po džepovima.
A što je fora, neki od njih su posudili te krševe kako ti kažeš da bi mogli dovršit svoj posao.
Razlika između sijačice IMT-e i nodet neće ništa biti puno bolji prinos, zarada ili šta ti ja znam. Puno zavisi od gazde kako će ju naštima, ni amazone ni gaspardo a ni nodet ne siju samu.
Ja imam imt-e žitnu sijačicu, sa dvostrukim diskovima. Pa nebi ju menjao ni za jednu amazonku niti nodet.
Zašto, dijelovi su mi pristupačni, povoljni, ima ih u svakoj pekari.
Meni ona super sije, vrlo je precizna, i nikavih pucanja nisam imao, savijanje ili šta ti ja zna.
Prije 10 god ona je nova koštala 2 000 eura sajamski popust.
A posijala je mnogo, mnogo ha pa čak bi se i te tvoje polovnjače iz svicarske mogla posramit.
A još veća stvar, još nikakvih problema a ni kvarova nisam imao na njoj.
Kažem ti, nemoj ih dizati u nebesa. Spusti se na zemlju sa svojim hvalisanjem polovni zapadnih strojeva jer one jako znaju biti koban za naše džepove.
Na svu sreču ni oni nisu savršeni.
Samo što stvar da ti tu činjenicu nemožeš prihvati.