Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Moze li neko da mi objasni kako se steluje za setvu psenice i jecma

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Skini aplikaciju AGmath sa google play-a, videćeš tamo dosta korisnih stvari između ostalog i podešavanje sijačice tj sejalice. Ubaci parametre i izračunaće ti i u (kilo) gram.

Zna li neko na koliko da ostavim otovorena ona vratanca na podesavanju za npr 130. kg po lancu psenica da posejem? Sejalica je okrugla imt.

Vracena u zivot...
f991b74d68352dd20ca1f360154af185.jpg
dec1376f6ace5dda212273e312848581.jpg

Sent from my SM-S901B using Tapatalk

Malo sam testirao turkinju. Direktna setva (par metara) u kukuruzište. Naravno potirači tragova su se počeli gušiti ali kada bi ih podigao, mislim da bi mogla da seje. U svakom slučaju i da ne može sejati zbog zagušenja, sad sam saznao koliko je kadra. Pa ako još nekog zanima ili ga zanimalo, slikus korpus delikates.

Malo sam testirao turkinju. Direktna setva (par metara) u kukuruzište. Naravno potirači tragova su se počeli gušiti ali kada bi ih podigao, mislim da bi mogla da seje. U svakom slučaju i da ne može sejati zbog zagušenja, sad sam saznao koliko je kadra. Pa ako još nekog zanima ili ga zanimalo, slikus korpus delikates.на који број си спустио точкове?

Misliš podigao točkove? Na 9.
(Kojcice izmeni poruku. Obriši citirani deo poruke a ostavi samo tvoje pitanje)

Da, s tim da tanjirača obavezno mora imati i valjak ili mora vući kembridže ili se mora naknadno uraditi traktorom i kembridžom pre setve.

Ne mora imati valjak, naravno iz mog iskustva.Pređem jednom tanjiračom i sejem ali mora biti suvo jer dupli disk 'oće da guši kad ga spucaš na 5cm.Masa ostane od gore i ne da bude ružno nego sramota ali se sva ta masa do proleća dezintegriše a pšenica bude štogod.

Код мене на точковима се штелује дубина сваки број један центиметар, мада није прецизно, код мене стоји на броју 4, да у праву си подигао точкове

Poslednja izmena:
Gde nabaviti diskove za olt sigmu?Moze i polovne ako negde ima u delovima pa da se poskidaju,samo da su dobri..

Nazad
Vrh