Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

U selu je pre par godina kupljena jedna nova Gaspardo od 4 m sa diskovima, plaćena oko 11.000 € i radi za sve pare. Nisam siguran da li ima 1 ili 2 diska, nosi je T-90.

Nisu fabrički, ja sam ih ugradio.Možeš da je prepraviš na nošenu jer imaš velik traktor pošto je ova varijanta vučene malo nezgodna za transport zbog širine a i tokom manevrisanja i okretanja pri setvi.Od remonta najčešće se radi zamena ležajeva na diskovima jer su slabi pa brzo stradaju dok ostalo nema šta da se čačka niti pokvari.Ovo je verzija sa 24 diska i 3m širine dok su najčešće one sa 30 diskova i 4m koje su baš široke.

Kad je već bilo reči o ovim sejalicama....retko kad ih bude na oglasima.Nikako da se setim preko dana pa da pozovem čisto da čujem koja je cena ovih:

Je l ovaj lafet predvidjen i za manje i za veće sejalice i kako se uopšte sejalica postavlja na lafet?

Kupujem sejačicu i razmisljam da li da uzmem sa nagaznim točkovima ili ne. Kakva su vaša mišljenja i iskustva? Sejem Uljanu Repicu i Pšenicu.

Ja imam HMS bez nagaznih tockova a u selu ima jos par turskih sa tim tockovima i nema neke vidljive razlike u uradjenom poslu
Mislim da dosta zavisi od pripreme i tipa zemljista kako ti tockovi rade

Послато са motorola one помоћу Тапатока

Meni se cini da ima razlike ipak nagazni tockovi nabiju zrno i budu svi na istoj dubini nema potrebe da se valja nakon toga...nisam je jos uvek probao cekamo jesen
99a2f741d5d66c9422a29e4b10e68645.jpg

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Tursku, sto prodaje MBV, Sakalak Yasar.
Skroz korektna sejalica, precizna, lako se podesava, lepo useva, ima nagazne tockove. Ako je i iole spremljeno odlcno poseje.
I sto je najvaznije nije bila skupa, a jos sam i dobio povracaj, u srecna vremena dok je Bog pomagao.

Kad je već bilo reči o ovim sejalicama....retko kad ih bude na oglasima.Nikako da se setim preko dana pa da pozovem čisto da čujem koja je cena ovih:

Je l ovaj lafet predvidjen i za manje i za veće sejalice i kako se uopšte sejalica postavlja na lafet?
Zvao danas da pitam za cene.
Manja od 24 reda -2000 E
Veća od 30 redova- 3000 E
Manja bez,veća sa lafetom.
Pretpostavljam da cene nisu fiksne.

Nazad
Vrh