Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Nemam ja šta ikom da se pravdam, znam koliko ovršim sa koje njive. Ta sejalica je posejala njivu od 1 kj na kojoj je bilo 5350 kg. Na toj istoj njivi je bilo jedne godine 1700 kg kada je pšenica obolela od rdje. Prošle godine bilo 2800 kg.
Imao sam i sa starom konjskom sejalicom prinose od 3900 kg po kj, ne govorim o proseku. Znam da je ta matićeva odlična i ne treba valjak iza nje, ali ja sejem sa štoretom od 49 ks, a za olt mora jači ridjan, zbog toga je i specifičnija od imt.

Lemken Saphir 7, uzeli su je zajedno s rotodrljačom

20210219-160718.jpg

20210219-160751.jpg

U radu

Poslednja izmena od urednika:
To je očito neka licenca Hassie, Lemken-Hassie. Nebi trebale biti loše.
Bio sam da pogledam sejalicu, u principu sve je na svom mestu, mislim da smo blizu dogovora.
Jedina stvar koja me buni je, na librici pise model CS 4000 S, takav model nisam uspeo da pronadjem ni u jednoj pretrazi na netu. Ama bas ni jedna slika, text, video o tom modelu

@MONTOYA
Nema stalne tragove
@Tonchi
Da, identicna je ovoj Hasia sejalici jedimo su markiri drugaciji inace je sve isto. Neko je izgleda od zelene sejalice napravio crvenu vogel 😂

Potrebna mi je pomoć oko štelovanja sejalice, pošto nisam dobio knjigu s njom. Moze neko da mi da bar neke smernice, koliko krugova treba vrteti kurblu, kako izmeriti izbaceno seme..?
Sejalica je vogle noot cs 4000s, mada identicna je sa Hassiom dk 400.
Sejalica je 4m široka, tocak je 100/75-15.3

Isto jebkalibrises kao i sve ostale. Povrsina podeljena sa zahvatom i dobijes predjeni put za kj ili ha. Pa duzinu puta podelis sa obimom tocka i dobijes broj koliko puta tocak treba da se okrene da bi posejao tu povrsinu. Rasiris najlon i izmeris masu toga sto iscuri

Jel ima neko MBV sejalicu za zito( sakalak yasar .)
I koja preporuka zitne sejalice za imt 549 .pozdrav drugari

Imam ja od 3m Yasar.
Sejalica je odlicna, vrlo lako se podesava, 100% precizna, jednostavna i po prilicno lepo napravljena. Za te pare necete kupiti bolju sejalicu. Nagazni tockici su odlicna stvar i pri kupivini ni ne treba gledati sejalicu bez njih.
Nama psenica nije prioriterna kultura i sejemo je na manjim povrsinama pa zato ni nismo hteli da uzmemo Amazone, ali na kraju se ispostavilo da su turci napravili odlicnu kopiju zapadnih sejalica.
Za 542 mislim da bi 2,5 m bila maximum.

Ja cekam HMS-ovu od 3m..kazu od turskih da se Irtem i HMS kose sa kvalitetom

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh