Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Ta Jašar od 2,5 m 820 kg sa onim delom za đubre,kad sipa seme ima tonu glat.
Sad idu ti točkići što kaže Paor u standardnu opremu,ja sam poručio jednu Torun,sad kako je stanje valjda stigne do jeseni.
Meni se lično ne dopada to što su točkovi sa strane tako da do komšije moraš zagaziti među.Drugar je pre par godina uzeo HMS i stari model je navodno imao baterije iz atočka al kad mu je stigla ova nova je imala točkove sa strane pa mi kaže malo je problem taj prvi krug.E sad zavisi kako se gde radi mi namerno ostavljamo malo veči razor zbog vode da lakče ispustimo ako treba.

@paorpaor pa sta mislis kolega dal bi imt549 mogao da se nosi sa njom ( yasar2.5 metra)
Inace nosim sejalicu pnumatsku oltovu 6 redova ,gledao sam ovu zitnu i deluje mi masivo jos kad se naspe seme ,bojim se da mu nebi bila preteska

Poslednja izmena:
Napisao ti covek gore da je 800kg prazna teska,to po meni 549 moze samo vuci po zemlji.Minimalan traktor za te nove sejalice,bilo turske ili koje vec,je bar 577 ili npr rus 820 ,nema tu sta da trazi manji traktor sa njima.Sejalice su glupavo teske,a nosenog tipa,trazi veliki traktor za rad sa njome a moze je vuci ferguson.Kao da su za no till pravljene....ako se vec sprema za setvu klasicno,tanjiraca,spremac ,koji mi kur.. znaci sto ima pritisak po bateriji npr 40-50kg kad ni pola od toga nece biti potrebno,i jos bez nagaznih tockova na svakoj bateriji ,pri tim vecim pritiscima na podlogu ode seme u kinu.

@Arkadije kad je mogao nositi nodet sejalicu 6 redi nekih 25 godina.i ona je solo 700kg nece ova biti problem ja samo cekam da jos neko potvrdi 🤫.jbg podizna moc na kraju poluga je 1700 kg. A nekad su ovi traktori na ekonomijama samo sejali i spartali i za to su bili idealni.
@Matic da znas da sam razmiljao da uzmem za df brze bi isla setva samo se bojim da bi rastelovao sejalicu brzo 🤣🤏😁

Ti probaj,mani se ti šta je na papiru.Ja sam pre neki dan prevrnuo Zetora 4511 sa džambo vrećom od 600 kg uree.Ima i viljuškar nekih 200-300 kg nisam obratio pažnju preneo je do mesta utovar ,zablesio ,spustio, traktor se mrdno 30 cm pa podigo ona dole traktor gore.Doneli mi neki An par vreća 850 kg i bacili sa manituom pošto R 65 "ne može" ostala jedna nisu mogli da dođu aj reko da probam ,rajka ko iz šale.
Sve je relativno ,nije problem da digne ali da li je kadra da radi to je pitanje. Bacao sam veštak sa 1221 ,1500 l punim ga dok ne preliva na max pita me drugar da li mu je teško reko ne oseti kaže jedan u selu zeznuo proksimu 100 konja prešao na vučeni nije kadar da nosi 1500 l pun rasipač,ćutao sam nisam komentarisao,ne znam da li je istina.

Ne znam baš da je 549 sposoban nositi toliki teret. 558 je kod nas sa 100 kg utega, 750 kg sijačicom i 200 kg sjemena unutra plakao, hidraulik tuče, prednji kraj se diže...

Ja sa 549 nosim 660l prskalicu, rasturivac takodje punimo do 600kg.. ima tu lufta za jos eventualno 50-100kg ali sve preko toga bi bila patnja, i ovo mu je puna kapa

Podizna moc traktora nema nikakve veze ,skoro potpuno beskoristan podatak.Podize npr i rus 820 ko zna koliko vise (2-2.5-3t ?) od donekle sposobnih za nosenje max 1500-1700kg,problem je sto ne moze raditi sa tim vecim teretom,ne moze mrdnuti sa mesta ili izadjes do atara i skupljas delove.Svaki traktor ima neku granicu tereta koji moze nositi na polugama relativno bezbedno,i sve to je daleko manje od podizne moci poluga,duplo manje po meni u proseku,nebitno koji je traktor u pitanju.Naravno bitno je jako kolika je duzina prikljucka ne samo tezina,sejalica je nesto duza ,tj ima vecu polugu od prskalice,rasipaca.Ta nodetka koju je nosio je mislim cak i nesto kraca nego ove zitne sejalice turske,plus sto ti u sejalicu zitnu sipas par stotina kg semena,a u nodetku pneumatsku daleko manje,sem ako nisi imao i kutije za djubrivo,samo sumnjam da je imt radio sa preko tonu tereta na polugama.
Inace,nije problem kad nesto na traktoru pukne,cak ni da je Johny,Class itd,nego sto sjeb... prikljucnu masinu ako to pukne pri nekoj vecoj brzini kretanja,jeb... poluge traktora,ramena i sta vec ,cenovno je to smesno porediti sa buretom prskalice ako pukne,pokrivljenim granama,pokrivljenim ramom rasipaca,plugom,baterijama na sejalici ,itd itd.

Ti probaj,mani se ti šta je na papiru.Ja sam pre neki dan prevrnuo Zetora 4511 sa džambo vrećom od 600 kg uree.Ima i viljuškar nekih 200-300 kg nisam obratio pažnju preneo je do mesta utovar ,zablesio ,spustio, traktor se mrdno 30 cm pa podigo ona dole traktor gore.Doneli mi neki An par vreća 850 kg i bacili sa manituom pošto R 65 "ne može" ostala jedna nisu mogli da dođu aj reko da probam ,rajka ko iz šale.
Sve je relativno ,nije problem da digne ali da li je kadra da radi to je pitanje. Bacao sam veštak sa 1221 ,1500 l punim ga dok ne preliva na max pita me drugar da li mu je teško reko ne oseti kaže jedan u selu zeznuo proksimu 100 konja prešao na vučeni nije kadar da nosi 1500 l pun rasipač,ćutao sam nisam komentarisao,ne znam da li je istina.
Van teme je, koji kran(dizalicu) za džambo vreće koristiš, koja je podizna moć.

Pratim oglase još od pre nove godine i nikako da naiđe Amazone d8 sa jednim diskom, sa raonikom je bilo više komada. Jesu li ove diskosne tako retke?

Pa ima i sad, ali ne za 2000 evra.
Pardoniram, ipak su d9. Te sa diskom su još skupe za otpad na zapadu, a sve ove do 3000 evra cena kod nas, su kupljene skoro kao otpad na zapadu.

Pa ima i sad, ali ne za 2000 evra.
Pardoniram, ipak su d9. Te sa diskom su još skupe za otpad na zapadu, a sve ove do 3000 evra cena kod nas, su kupljene skoro kao otpad na zapadu.
Ko je pomenuo 2000 evra ,više košta sa lulama. Što se otpada tiče u dobrom stanju ona je meni bolji izbor nego ove turske nove. A i te d9 su sa roto drljačama.

Poslednja izmena:
Govorim iz sopstvenog iskustva tj mog izvora polovne mehanizacijr sa zapada. Od polovne mašinerije ne bežim, al volem da je u dobrom stanju. I meni je želja amazonka 2,5 m sa diskovima, kada se stvore uslovi. Mada moze i kuhn sejalica.
Mislim da se dobra lulašica kupi za 2000 evra

Za manje od 2.000 e kupiš Olt Sigmu da bude kao čaša i seješ u svim mogućim i nemogućim uslovima iz za.ebancije.Useva na 5+cm dubine, nabije nagaznim točkovima, nicanje fenomenalno, prosta bez mogućnosti kvarova.

Nazad
Vrh