Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Zvao sam i ovaj što prodaje kaže da zna čoveka koji radi sa 854 i ovom sejalicom od 3m, uostalom sejalica ne mora da se puni do vrha meni je dovoljno da stane za jedan hektar. Imam veći traktor al' mi je prevelik za 3m. Sejalica nema stižu za dve nedelje pa ću imati vremena da razmislim da li mi odgovara.
Jesi li u agro topu iz backe topole pitao za sejalicu? Ja sam je kod njih uplatio.

Jesi li išao da je vidiš, kako ti izgleda

Jesi li išao da je vidiš, kako ti izgleda?
Јесам, пратим сејалице за жито већ неколико година, а посебно што се ове тиче сам приметио да сваке године у фабрици по неки део машине усаврше. Садашњи модели долазе са широким точковима ( раније су били уски), маркири су продужени тако да се могу штеловати на средину трактора(што раније није био случај), затим нагазни точкови су независни од сетвеног апарата( по мени је и то боље решење јер ако и земља одигне дискове, нагазни точкови независно сабијају семе у земљу, тако је и на амазон сејалицама), Такође ми се свиђа што је газиште широко колико и сејалица тако да несметано може да се шета по њему(код других турских сејалица и код неких наших домаћих је газиште само на среднини или постоје препреке у виду носача бране које сметају приликом ходања) то може бити опасно ако се саплетеш са џаком семена у рукама. Такође може и да се приђе приколици са стране и неко вам само набаци џак на раме да сипате. Притисак батерија је прилично јак, бункер за семе је солидног капацитета. Што се тиче завршне обраде могла би бити за нијансу боља,али таква је каква је. Делује када се гледа доста масивно . Сетвени апарат мослим да је ок, и колико ми причају продавци нема кварова.Носачи дискова су од ливеног гвожђа, а опруге су масивне. Дубина сетве се штелује на точковима и то је по мени једноставно и добро решење. И цена коректна . Једина ствар која ми се несвиђа је што су шибери на секцијама са унутрашње стране према трактору, не знам зашто када је много боље да су иза сејалице са задње стране, али то баш и није тако страшна мана. то су од прилике моја запажања и разлози због којих сам се одлучио за њу.

Nema sanse da nezavisni nagazni tockovi su bolje resenje,sa njima stelujes dubinu setve sto puta preciznije nego preko opruga,tj pritiska baterije.Ako ima dobar pritisak na baterije,onda nema sta da zemlja odize istu,tj grudve ili sta vec.

Nema sanse da nezavisni nagazni tockovi su bolje resenje,sa njima stelujes dubinu setve sto puta preciznije nego preko opruga,tj pritiska baterije.Ako ima dobar pritisak na baterije,onda nema sta da zemlja odize istu,tj grudve ili sta vec.
Svako ima svoje mišljenje. Ovde se dubina šteluje preko tokova, od nulte tačke se odižu i određuju dubinu. Kod ove sejalice je pritisak baterija prilično jak i u pitanju su dupli diskovi tak da usecanje u zemlju nije problem. U pitanju su nijanse u sejanju i nemislim da su druge sejalice loše. Posle stare sejalice sa lulama koju sam koristio u banatskoj zemlji koja je na nekim mestima teška za obradu mislim da će mi ova raditi dobar posao za pristojne pare koliko košta.

Na HMS-u ima klip koji regulise dubinu setve i mislim da je to mnogo bolje jer sejalica ima sasiju i bas je masivno odradjena...nastelujes dubinu ubacis osigurac i miran si,dupli diskovi milina

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ne moze nista preciznije nastelovati dubinu od tockova na baterijama,a opet moje misljene,dupli disk jedan pored drugog je zastarela tehnologija,skinete baterije sa imt-olt sejalice iz 19xx godine i stavite na te turske,isti djavo.Prednost je u dupli disk jedan ispred drugog ili jedan disk,to vec zavisi od zemljista,ali disk pored diska ne bih nikad uzeo,trazi najveci pritisak po bateriji za prosecanje zemljista od druga 2 tipa.Uzmite za primer no till sejalice,ja nzm jel ima neka da je sa duplim diskovima,90% je sa jednim diskom,najbolje prodire u zemlju.

Tačno je da dupli disk traži velik pritisak ali ne stiskaš ga rukama već to radi hidraulika.Meni se sviđa taj sistem jer useva odlično i u loše pripremljeno zemljište bez problema po pitanju zadate dubine.

Dva diska sa vecim precnikom i da seme ispada u prednji deo diska su zakon,plus sve to na torziji,pa nije Horsch lud sto radi tako.
Sejes kako hoces i koliko hoces u dubinu,suvo blato samo gas.

O tome i pišem.Takav je sistem kod mene na Sigmi, usevanje fantazija jedino nema torziju pa hoće da guši kada je vlažnije.

Imam isariu necu da je prodajem,ko izinata posejala boli glava psenicu... pa uzeo sam ovu zbog kukuruzista prvenstveno jer ga prolazim tanjiracom i odmah setva... za isariu je malo bio to veci problem jer ima lule

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Nazad
Vrh