Mislio sam na D8AMAZONE D9 bez povisenja bunkera za seme je oko 900 kg,u nju stane 600 kg semena .Nosio je sa torpedom 90 konja i klacka ga napred.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Mislio sam na D8AMAZONE D9 bez povisenja bunkera za seme je oko 900 kg,u nju stane 600 kg semena .Nosio je sa torpedom 90 konja i klacka ga napred.
Evo sezona odradjena bez kvara,posejao sam nesto oko 200 ha psenice,50 ha uljane repice i oko 110 ha trave kod Cirica u visnjama to je ukupno za tri godine. Po meni izuzetno precizna,travu sam sejao i na 45 kg po ha i manje i vise zavisi kako su trazili Ciricevi agronomi. Sejao sam i grahoricu doduse mozda par jutara,direktna setva na psenicu u prolece,i dobro je odradila posao. Po mene se lako steluje,imam malu vagicu premerim i izracunam i to je to. Cuo sam da neki pricaju da je ne precizna,al to je zato sto ih mrzi da mere i steluju . Ja savako seme namestim i merim ,imao sam ove godine slucaj da je solehio razlicito curio dve palete krupnije seme jedna bila sitnije. Po meni ova sejalica voli plicu obradu ,jer je teska i ima dobar potisak na diskovima,ne voli vlazno.Sve u svemu ja zadovoljanObrade, kako si zadovoljan sejalicom, jel bilo nekih problema do sada sa njom, da li se lako našteluje? Ako nije problem napisi koju o sejalici...
Jeste, samo koliki je procenat površina tim kulturama? Najviše posla koji obavlja, preko 95 %, je setva u jesen.A prolećni ječam i detelina.
Jeste ali košta kao dve imt. I ja bi bolju, ali mi pun kufer rada za gvoždje, koje nemam ni gde da metnem u šupu. A površine koje radim mizerne. I najbitnija stvar kada Bog da, vršio sam 5,5 tona pšenice po kj. Prošle godine ni kuhn koja seče zemlju, a ni horsh ni posejale pšenicu koja je rodila 4 tone o kj u našem polju. Ko je imao pšenicu u ritu još je bilo oko 4 tone.Diskosna ali prava ne IMT i njoj slične što se samo zove da imaju diskove.Kada stisneš bateriju da seče i useva između ostalog i u put ako treba a ne da se krive nosači i diskovi.
Prinos od 4t/kj je svuda za respekt. To što se ljudi proseravaju i hvale sa 4,5-5-5+tona/kj te rezultate treba uzeti sa rezervom. Pogotovo što to nekima čak bude i prosek na celoj površini. Dok im neko tačno ne izmeri površinu ili se zapriča sa njim u kafani....Ja ove godine imam posejano 17 kj a zadnjih 15 god. a mozda i vise uvek sam manje od 10 imao.
Ljudi kod nas seju sa IMT sejalicom diskosnnom na desetine i desetine kj i ne vidim problem u sejalici. Ne razumem zasto bi trebala u beton posejati? Pa valjda se zna kako treba zemljiste da se pripremi za setvu psenice.
Druga stvar, kod nas u ataru je pojam kad neko i dostigne prinos od 4 t/kj.
Zadnjih 30 god. a i nikad pre, jednom sam dostigao do 4.7 t/kj i jos jedno 2 puta do 4.2 t, uglavnom se prinosi vrte oko 3.5 t/kj, gore dole 100-200kg.
Da naznacim da ako vam se cine prinosi malim ipak se djubri sa 100 do 150 kg/kj MAP-a ili 200 kg/kj 3 x 15 ili 16 i prihrane od 150 do 250 kg/kj AN-a.