Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Ja sam moju bezecovao na sajmu,isao kod njih da je dovezem. Nikada mi nije spomenuta mogucnost sirih i vecih tockova od strane agrie. ( da sam znao, odma bi je kao takvu uzeo). Nisam cak ni uzeo nagazne tockove iza sejalice, a mozda sam trebao. Ne znam sada posto imaju dve varijante metalnog i gumenog nagaznog tocka sta uzeti. I koliko znace ti nagazni tockovi uopste, posto valjamo svakako kembridzom posle setve.

Sent from my S60 using Tapatalk

Koliko sam gledao po oglasima,Agria 3m je mozda nesto malo jeftinija od npr neke turske u slicnoj opremi,ali kod agrije mi se ne svidja sto su nagazni tockovi na posebnoj gredi ,nisu povezani sa baterijama,sto po meni nije bas dobro.

Turske sejalice su dosta teške za nošenje Amazone od 3m nosi i 560 dok tursku od 3m može li Arma 854?

Samo sam te cekao kad ces da se ubacis..ja cu sa turcinom da je nosim

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ljudi da li ste vi sigurni u te kilaze koje nosite?
Moja sejalica je prazna 1300kg+700kg semena.
Rus 1221 ima sta da nosi. Komsija je istu sejalicu nosio sa 1025 i dizala ga je kao gliser,cim je malo mekse on mota da skrene a traktor ide pravo.

Moja jos nije stigla pa ne znam dal ce da skace Basak,a Obrad nosi je sa rujom i nista mu se ne desava sto znaci da cu i ja moci

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Ja nosim HMS od 3 metra sa Massey 4345
Bez problema punu semena od kuce do njive
a5b33b1c1ea7744ca1bf267f8cc78abb.jpg

Послато са motorola one помоћу Тапатока

Ja uzeo Majevicu 3 metra 1 disk posejala ekstra zito niklo lep rapored ja zadovoljan,deluje sve mekano klimavo ali seje lepo ,posejala 50 jutara za sad nije nosta otpalo ,jedino otpao meni nokat na palcu na nozi stavili jake amortizere na poklopac od sanduka za seme kad otvaras moras da se odupres nogom tako i kad zatvaras ,kako me je opizdio po prsu kad sam zatvarao jebo sam im majku

Ljudi da li ste vi sigurni u te kilaze koje nosite?
Moja sejalica je prazna 1300kg+700kg semena.
Rus 1221 ima sta da nosi. Komsija je istu sejalicu nosio sa 1025 i dizala ga je kao gliser,cim je malo mekse on mota da skrene a traktor ide pravo.
Meni su na 892 tegovi od 450 kg napred,i uopste me ne dize,ali gledam da je ne prepunjavam sa semenom,bolje sipati iz vise puta,pa vec stoji na prikolici seme ,a ne da sipam za 5 lanaca pa samo teraj i okreci,ovako malo pauza, pa ladan rogonja to mora zbog navigacije

Nije bitno odizanje ,tegovi sluze tome,problem je da nesto ne pukne nazad na traktoru,kao i naravno mogucnost dizanja veceg tereta kad se ulje ugreje.

Kod nas takvu sejalicu nose sa MTZ 1221.Moja Sigma 24 je iste kilaže a sanduk je za 750 kg semena i planiram da je prepravim u nošenu za D.F koji ima podiznu moć od 9.200 kg.

Ja sam sejao tri sezone sa njom i nista nisam slomio na traktoru,polako nigde ne zurim . Moj komsa kaze da njemu daju i novog Dzondira on bi i to sjebao,jer vozi kao na reliju

Obrade, kako si zadovoljan sejalicom, jel bilo nekih problema do sada sa njom, da li se lako našteluje? Ako nije problem napisi koju o sejalici...

Nazad
Vrh