Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Upravo to .Ljudi racunaju na povracaj a cesto se desava da bude nesto.Evo ja sam kupio nesto za navodnjavanje kad sam cuo da su iz pokraine produzili rok predao i nisam prosao jer su sredstva imali do 17.10 a ja predao 25.10.Tako da na ta sredstva skoro da covek ne treba ni da racuna .A pouzdano znam da ljudi koji su predali 31.10 su dobili.Sjasi kurta da uzjase murta.

Danas oprana detaljno, i ide na salužen godišnji odmor,posejala oko 40 kj. Prezadovoljana sam kako se pokazala u radu, s obzirom da je trenutno najjeftinija na našem tržištu,za te pare i više nego dobra,bojao sam se malo ovog vlažnog zemljišta ove godine ali se izborila i sa tim bez gušenja.Diplomski je položila na jednom suncukretištu koje je zaoravano bez tanjiranja i 50% štapova je ostalo na površini,usejano seme bez ikakvih problema.Precizna je i to me je iznenadilo.Sad još da se država smiluje i vrati 40% ,i biće definitivno "best bay"za mene.

2nw2dj.jpg

300 kg,koliko sam ja uspeo izmeriti,jer sipao sam 6 džakova ,a džakove sam na selektiranju punio tačno na 50kg.Možda je mogla još koja kila ali to je to.

Jel imao neko problem na amazonki d7 da ukoliko dole zacepi zemlja i seme ne ispada,da dolazi do krivljenja one plasticne cevi sto vode od sanduk do dole?

Ne znam kako mi se desilo al mi se desilo i to dva puta, podizem je sasvim dovoljno, ali je bila dosta gletava zemlja pa mozda uhvati dole odakle znam. Al bas mi se ne svidja sto se iskrivi ta plasticna cev,gde ja sad mogu da nadjem to. na moju oltovu od usisivac crevo i resim problem a ovo prc?

Hoce da se zapusi desavalo se i meni kad pustam sejalicu i legne na neku grudvu ude zemlja u nju.Inace nise krivila cev bilo je dovoljno mesta da ispada seme..Cev potrazi u Zrenjaninu ima firma koja zastupa Amazon.

Nasao sam telskop cevi na vasaru od stare zitne Agrije kao i gume na njenim krajevima a neki od male privrede prave i za amazonku. Ako se zapusi baca preko onih belih plastika koje su oko valjka koja izbacuje seme .

Desavalo mi se kada sam sejao jecam sa pola bale slame + iglice u njemu da "preliva" i sipa odgore al mi se nije zacepila lula nego u belom kucistu . Kad bolje razmislim kada je cev puna i napreze se na skupljanje verovatno se krivi .

Cev se iskrivi kada se lula zapusi pa izadjes na kraj i kad dignes masinu cev se produzi. Kada je ponovo spustis cev posto je puna ne moze da se skupi nego se krivi.

Nazad
Vrh