Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Jeste bolje jer usev ima bolju provetrenost i više mesta za bokorenje.Prilikom širenja baterija krajnje dolaze sa spoljne strane sanduka za seme pa moraju da se ubace duže teleskopske cevi ili creva kako kod koje sejalice i ako se desi da teleskopska cev pukne gore na sastavu sa sandukom dobijaju se oplazine prilikom setve.Kako to rešiti na siguran način a to je inače problem na svim sejalicama kojima je sanduk za seme uzi od radnog zahvata baterija?!
Koristiti okiten teleskopski umesto cevi od plastike.

Kako misliš kontra?
Gledano od pozadi, desni markir kad spustiš na zemlju, prednji kraj tanjira treba da je ukošen prema desno, i tad nema otpor prilikom okretanja. Ne znam kako bolje da objasnim.
Markir pravi liniju, a zemlju iz brazde baca prema traktoru.
Ako baca kontra, tada trpi tanjir, čaura i sama cev, posto je sve slabo urađeno, i zato se krivi.

Posle prve sezone koroscenja agrie misljenje je sledece. U ijole prljavu njivu sa dosta zetvenih ostataka ne vredi koristiti sakrivace tragova. Inace odlicno rade posao kada su zetveni ostaci fino usitnjeni tarupom. Ne tako velika mana po meni je onaj mali lim izmedju dva poklopca sanduka. Malo je nezgodno,kada se sipa iz dzambo vreca seme,pa uvek treba jos dodatna ruka za pomoc. Trag markera se tesko vidi kada se seje u kukuruziste ijako je barem kod mene stavljen teg od 2kg na kraju markera. Mozda bi nazubljeni markeri bolje uradili posao. Sve ostalo odlicno. Narocito taj veci sanduk gde mi je lako stajalo ove godine do 450kg semena. Tako na kraju receno bas sam.zadovoljan sejalicom. Inace nisam uzeo nagazne tockove to mi se nesto nije dopalo kako je.reseno.

Nada poslednja umire.

Skup si
Prototip koji još nije počeo sa serijskom proizvodnjom
Za ovo moje, završava mi i ova preradjena poljostrojka, samo jos nisam video kako je niklo

Meni se svidja kao cici što ima sejalicu, gaspardo 2diska u 3 reda... Ne može da zagusi nema sanse.
Mada, ni ove turske nisu loše što je kupilo par članova.

Nazad
Vrh