Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Vidim po forumu neko kaze Agria gusi sa Grudvama jer su baterije guste i ne moze se stelovati dubina ,neko kaze Plamet je meka i losi lagerii sve mala privreda losa plastika ,neko kaze da Majevica ne radi lepo sa Jednim Diskom.Pa covek nije pametan vise,Ja imam IMT 634,23 od 85 god sejem 10 h godisnje pa nisam imao probleme a grudve i ostro oranje kolko hocete.Ali se razakala setaju valjci na sve strane ,oblajznuli imbus safovi i resio da kupim novu do 5000Evra,a sad bogami neznam vise.ceo forum sam pregledao,i opet neznam nista???

Ne guši i može da se šteluje dubina.

mi sejemo sa novom Agriom i placemo od muke. Jako je gusta izmedju baterija,i trazi da bude spremljena njiva kao mak da sejes. svaki krug stajemo,zagusi je svaka malo veca busa. a kad se smanji pritisak baterija,onda manje gusi,ali jedva pokriva seme-

Evo odgovora da ne gusi Agria. Ovo je pisao nas Forumas,mozda ne gusi u lepo spremljeno ali u Pomoravlju nekad budu grudve kao Rukometna lopta ,jednostavno Haos,pa me zanima,sta kupiti ,Novo a do 5000 evra???'

- - - - - - - - - -

Plamet od 20 redi je 2850 e plus pdv

mi sejemo sa novom Agriom i placemo od muke. Jako je gusta izmedju baterija,i trazi da bude spremljena njiva kao mak da sejes. svaki krug stajemo,zagusi je svaka malo veca busa. a kad se smanji pritisak baterija,onda manje gusi,ali jedva pokriva seme-

Evo odgovora da ne gusi Agria. Ovo je pisao nas Forumas,mozda ne gusi u lepo spremljeno ali u Pomoravlju nekad budu grudve kao Rukometna lopta ,jednostavno Haos,pa me zanima,sta kupiti ,Novo a do 5000 evra???'

- - - - - - - - - -

Plamet od 20 redi je 2850 e plus pdv
Druze, necu da kazem da agria negusi,ali za tu cenu stvarno dobijes dobar kvalitet sejanja. Imao sa kukiruziste na 6 klasi zemlje, tri tanjiranja i samo jednom mi je agria zagusila. Zemlja je toliko dzombava bila da je traktorista vozio iza mene imt 539 sa valjkom sa pola gasa da nebi ispao sa njega. Za agriju je bitno da je zemljiste koliko toliko prosuseno odozgore i seje se. Inace kolega kupio novu plamet sejalicu kopija imt, nikako nije imao pritisak na baterijama,pa je trazio da mu stave jace opruge. Sto znaci da ona agrijina torzija jako lepo rasi. Inace sejalicu nosi mtz82 i kada nema onih ponistivaca tragova uspe cak i u trag tocka da poseje ,mada ostane nesto i na.povrsini.

Nada poslednja umire.

Interesuje me da li neko ima sliku ili predlog kako i koje "prste"staviti nazad na IMT sejalicu 23 reda?Nesto kao sto imaju ove novije masine...

evo i ja da se oglasim. kad je tanjiranje sveze,onda ima problem i gusi,posto su jako blizu baterije. posto sam istanjirao sve njive pre pocetka setve,sve sto je kisa uhvatila,slegla se zemlja i tu je isla sejalica bez greske. problem je kad tanjiranje ne nakisne i neodlezi. moraju da se skrate par nosaca baterija i problem resen. mada mislim da ce u buduce i fabrika da pravi sa drugim rasporedom

sejem na dva tanjiranja (consum 2:cool:,uvek je sejala imt 23 i nikad nije zagusila.
ja sam sa agriom prezadovoljan,ima fenomenalno nicanje,samo da se malo razmaknu baterije i nema nikakvih problema. opet ponavljam,kad je slegnuto tanjiranje ide perfektno

kada se sekcije razmaknu tabela vise ne vazi moracete preracunati neku drugu tabelu :ppozdrav:

ovo mislim ako se pravi veci razmak izmedju cekcija recimo na 15 cm

Jeste bolje jer usev ima bolju provetrenost i više mesta za bokorenje.Prilikom širenja baterija krajnje dolaze sa spoljne strane sanduka za seme pa moraju da se ubace duže teleskopske cevi ili creva kako kod koje sejalice i ako se desi da teleskopska cev pukne gore na sastavu sa sandukom dobijaju se oplazine prilikom setve.Kako to rešiti na siguran način a to je inače problem na svim sejalicama kojima je sanduk za seme uzi od radnog zahvata baterija?!

Nazad
Vrh