Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Ja imam nesto delova za Olt Gamu ali nisam u mogucnosti da pretrazim delove dok ne poradim sta imam na njivama. Mozda ce biti da ti nesto odgovara od delova a i vrlo lako se mozemo dogovoriti za te delove posto je sejalica davno prodata, sad je vec 3. dosla na njeno mesto.

Brane hvala ti na ponudi, ali moram prvo zvati sutra da vidim sve novo to da joj uzmem i onda sam miran, treba da posejem malo vecu povrsinu lucerke na prolece pa mi nije bas do jakog cekanja posto si napisao da tek pocinjes sa oranjem. :osmeh:

Pozdrav svim učesnicima!

Molim za pomoć i savet neposredno, jer bi prelistati 157 stranica ove teme bilo baš mnogo!

Kupio bih novu vučenu (i u transportu i u radu) žitnu sejalicu radnog zahvata širine 180 cm. Postoji li tako nešto, (našao sam nošenu u ZR) da li mislite da bi neki (drugi) domaći proizvođač adaptirao svoju?

Pitao sam već neke pogone, pretpostavljte sa kojim rezultatom? Jasno mi je (iako imam malo poljoprivrednog iskustva) da su vučene uglavnom velike ali eto, meni treba tako mala. :) Ako bude zainteresovanih objasniću i zašto?

Voljan sam da sarađujem i sa izumiteljima.
:)

Hvala!

Evo jedna mašina za direktnu setvu:

j8elie.jpg

Mislim da ovo nije za direktnu setvu psenice, nego za zelenisno djubrivo?
Koliko je treba za ovakvu masinu? 150-160ks?

Kakve su Majevicine sejalice za psenicu ?? I sta jos ima u slicnom cenovnom rangu. Kupio bih mozda novu ako stvarno budu sledece godine bespotvratna sredstva za mlade poljopivrednike ili ako I dalje bude povracaja od 40%

Imas i Poljostroj u tom rangu (koja je maltene ista), pa imas Plamet Zrenjenin, oni mislim da su trenutno najjeftiniji.
A tu i Agrija, koja je najbolja od svih pomenutih, ali i najskuplja.

Plamet je mislim oko 3.000-3.200e bez PDV, 3m, 25 reda, sa duplim diskom i hidomarkerima koji se isporucuju bez hidraulicnih creva.:osmeh:

Da li moze 539 da seje sa njima ?? Ili bi morao veci u mom slucaju 577. Posto vidim u specifikaciji pise cini mi se 40kw

Da li moze 539 da seje sa njima ?? Ili bi morao veci u mom slucaju 577. Posto vidim u specifikaciji pise cini mi se 40kw

Ne moze 539 da radi sa njima. Moraces sa 577 i on bi bio idealan za te sejalica.
539 moze raditi sa Poljostroj 23 diska, stariji modelom kao sto je moja, ili sa IMT 23 diska. Moze raditi ali mu nije kako ni malo, niw posao.

- - - - - - - - - -

@ Shale Jel ozbiljno mislis da je radio sa 80ks sa onom masinom? Jel je to 3m, koliko radnih tela? Jel je psenicu sa njim sejao?

Imas i Poljostroj u tom rangu (koja je maltene ista), pa imas Plamet Zrenjenin, oni mislim da su trenutno najjeftiniji.
A tu i Agrija, koja je najbolja od svih pomenutih, ali i najskuplja.

Plamet je mislim oko 3.000-3.200e bez PDV, 3m, 25 reda, sa duplim diskom i hidomarkerima koji se isporucuju bez hidraulicnih creva.:osmeh:
Cekaj, zar Majevica nije skuplja od Agrie? Kolike su im tacno cene? Mozda bi uzeo novu ako i do godine bude subvencija kao i ove.

Nazad
Vrh