Sejalice za pšenicu.Opšta tema.

Horsch CO3 sa Anderson ulagacima za direktnu setvu,seme izlazi u trake levo -desno na onim zutim delovima,a na samom spicu tjs ispod njega ide vestak i ostaje izmedju redova,ovde je poveci razmak izmedju redova,msm da je od baterije do baterije 25cm,KS treba oko 140,evo da bude lakse

https://youtu.be/PMb8h32x5UU

Za mene je ovo ljucki dobra sejalica
ae4mmv.jpg

erk4co.jpg

256w95c.jpg

Evo traktora koji je vuku... Inače sejalica je 1998 godište, kupljena je 2010 i plaćena 7500 evradi...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Druze, ovo ti je roto tiler.
Mozes naci i kupiti roto tiler od 2m staviti hidro lift, i da ti sve to bude u nosenoj varijanti.
Ne znam koliko ti kosta ta masina za direktnu setvu sto si postavljao slike?
Ali imas i kratke tanjirace sa hidro liftom od 1,75m i od 2m.

Našao sam roto tiler od 1,8 metara koji sa mojim starim trakorom mogu da pogonim. Prema specifikaciji potrebno mu je 35-70 KS. Izazov je što taj obrtač nije (a veći jesu) predviđen da nosi sejalicu. Osim što mu konstrukcija (valjda) nije predviđena za nošenje sejalice i masa mu je 700 kg a hidraulika diže 1000. Prednost mu je mnogo manja potrošnja goriva i skoro garantovano zagrtanje setvenih ostataka što mi je bitno jer planiram i razne kombinacije zelenog đubrenja. A sa istovremenom setvom (u jednom hodu) ću biti glavni baja u kraju! :)

Čekam dalja mišljenja i kritike da bih pre kupovine dobro pretresao "stvar".

Poslednja izmena:
Hteo bih da kupim sejalicu.Trenutno razmišjam između agrije i lukas hollanda.Interesuje me vaše mišljenje? Danas sam bio u Ns. da gledam lukas za koji dan idem u Su. da pogledam i agriju.

5500+pdv 3m(25 redova).Imaju hidrualične markere, duple diskove za ulaganje zrna, opružnu branu za zagrtanje zrna.Agrostandard

Razmisli i o Irtem sejalici. Mnogo je cvrsca od obe koje ti hoces a cena je slicna. Ja imam Irtem od 3.5 metra a clan zarkovmali ima od 3 metra. Par sitnica mozda malo kvare utisak ali generalno jako cvrsta sejalica sa dobrim usevanjem za ne previse novca.

Hvala Attila, dobra sejalica samo za mog 82.1 teška.Mada mi drug kaže da je i Lukas na granici po težini za Belarusa,ima 960kg.

Nazad
Vrh