Secerna repa 2016

Saglasan sa Micom. Dokle god nemamo NEZAVISNU laboratoriju za anlizu prljavstine i digestije nema srece za nas proizvodjace.

15 tona po ha ??? Mi sanjamo 7-8, a oni prosek 15 tona !
I ako dobijemo nezavisnu laboratoriju, da li mislis da ce stvarno biti nezavisna ?

Nas da ne kradu imamo preko 10t/ha sigurno. Dok nisu postali alavi 7-8v/ha plative je bilo (u godinama kad im treba repa i kad se bore za svaki kamion). 16% digestije na 70-80t/ha ispada 11.2 - 12.8t/ha secera. U ogledima kod nas najcesce pronalazim 12-13t/ha secera. Analizu tih rezultata rade agroinstituti ne secerane. Sto sve dalje implicira da mi proizvodimo evropski prosek, samo nas neko konstantno zakida.

Svakog brine procenat secera po Ha, prosek secerane u senti za proslu godinu 8.8 tona/ha. Kod mene u selo imali smo nas dosta, od 11-12.5 tona po hektaru. A kampanja 2014 godine 1.5-2 tone manje! A da nas kradu sigurno je!
Em sto juzniji deo francuske ima puno bolju klimu za gajenje secerne repe, nego sto mi imamo pa je i zato kod nas prosek drugaciji!!!!!!!!!:ppozdrav:

Eldorado je dobar. Lane je najbolje se pokazao KWS po meni. Terranova, Marianka, Marenka.

Ako nekog interesuje imam betanal,hemoklop i goltix na prodaju....ostalo pa da se ne baci.. :)

Jel netko od vas ide sa kembridžom nakon sjetve ? Negdje vidim da ljudi idu prije sjetvospremaca kembridzom da razbije grude i onda pripremaju ali ne znam dali onda valjaju i nakon sjetve ?

Bojim se da bi on mogao zabiti sjeme dublje pa mozda nije pametno ici sa valjkom nakon sjetve ?

Jbg nemam taku, imam Kleine Unicorn sa raonicima kao i svi. Al planiram pripremat po suhom tako da nebi trebao valjak zaljepit zemlju.

A nakon sjetve da se ne ide ? Ima neki razlog ili ? Soja ide nakon sjetve.

Nazad
Vrh