Secerna repa 2016

Dzabe seme rodolpho i ostalo iz palete lion seeds. Toga je bilo i ove godine za presejavanje. Tako je hellenic isto davao gratis 0.2 sj na 1 sj, a gratis je bilo grčko seme.

Šta vredi ta cena u ugovoru, kada je oni na kraju uvek nameste kako njima odgovara, ili sa nečistoćom i digestijom, ili sa aneksom. Jedne godine popuste, da namame poljoprivrednike, a onda 3,4,5 godina :sjasi:

Kao učine daju seme i plate vađenje a onda oderu kožu sa leđa i sve duplo naplate. Nema nigde za džabe pa tako ni ovde.

Tema za ratarske proizvode za narednu godinu će se pokrenuti , u slučaju ove otključati kad dođe 2016 godina. Do tada se piše u tekućoj temi.

Da oživimo temu. Planiramo povećanje površina pod repom. 4 ha su bila od ranije u planu. Dodatno planiramo povećanje za još 1,5ha, da ne preteramo sa sojom. Malo smo smanjili ulaganja ove godine, prvenstveno mislim u djubrenje, samo 350 kg po ha 16:16:16, tako da je za sada neki ulog 35.000 dinara po ha. U svakom slučaju mislim da ćemo dati šansu super startu na proleće, da malo nadomestimo manjak djubrenja u jesen.

Mi cemo ove godine takodje povecati povrsine, tako da ce biti 50 ha repe, u jesen je razbaceno 100-120kg MAP-a po kj, a negde 200kg 3x16 po jutru, od sorata planiramo Taifun,Original,Prestige i negde KWS za probu

Vi sto povecavate povrsine jer postujete plodorede pa repu sejete svake 4 te ili 5 te godine?Ili je sejete zbog kombajna da ne skupljaju prasinu...Hocu reci jedno a to je kod nas u Crepaji prinos repe rapidno pada bas iz razloga repa-kukuruzrepa-kukuruz.....
Mislim trebace ta zemlja i nasoj deci ne samo nama ...mozda sam u krivu vi recte

Ima i jednog i drugog, i ispostovanog i neispostovanog plodoreda. A najmanje zbog kombajna, moze on da stoji i isplacen je to je najmanji problem. jednostavno mislimo da bi tako trebalo uraditi ove godine.

Ma to sto je isplacen nema veze treba da radi pa bio isplacen ili ne.Lutamo svi a to je najgore svi se necemu nadamo i cekamo ....

Secerana Senta 4.20 +PDV din, stim da treba da povecavas povrsine i da imas bar 10-12 Tona saharoze po hektaru. Ako ovo postignes placas cenu semena od 20%!

Nazad
Vrh