Secerna repa 2016

Juče odrađen prvi tretman protiv bolesti. Simptoma pojave bolesti nisam nigdje vidio. Repa za sad izgleda odlično, ako ovako ostane (kiša-sunce-kiša-sunce...) za očekivat je jednu jako dobru godinu za repu.

@Minđušar: Kolko brzo prskaš i kolko vode/ha trošiš?

Kako bese ? Bor moze I dva puta ? Ostalo mi je 15 lit od prosle godine, pa sam mislio u prvoj turi yaravita bortrac, a u drugoj ovaj toceni bor od prosle godine, moze li ?

Može,al otprilike je već trebalo da dobije jednu turu ili dve! Kod mene sinoć druga tura,i možda će još jednu dobiti

- - - - - - - - - -

Bećarina pusta 10km/h, 217l/ha ,3,8bar

Kakvo je stanje sa cerkosporom kod vas i kad planirate da prskate?danas sam video par njiva odradjeno.ja cu moju do vikenda

Moj plan je iduće nedelje. Na prvom roku setve od 18. marta na originalu nisam video pege danas. Tako da je moje mišljenje da je još rano. Na bruni ima pega, ali bakteriozne su bile do sada. Nije izolovana cerkospora, a ni ramularija.

Mi smo uradili prvih 100 ha. Pega ima svuda sporadicno.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Ja danas uradio prvi tretman po preporuci "Sunoka" :osmeh: Formula br.3 :haha:....
20160623_203527.jpg
[/URL][/IMG]

Ja sam moju u petak radio.Trimangol 2kg/h,exorta 1l /h,bor 2,5kg/ h.primetio sam da ima ponegde uvijen list al nisam gledao dal ima vasiju,zurio

Agromarketova preporuka. Bas me zanima kako će se ova godina završiti.
Još nisam radio nijedan tretman na repi, kako kod kuće tako i na poslu. Hemija je spremna, rias plus bravo. Najverovatnije u petak prvi tretman na prvim rokovima, na ovim kasnijim setvama verovatno od nedelje.

To je Albino efekat. Isto kao i kod ljudi. Toga svuda ima.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Ja sam za drugi tretman mislio da koristim Cuproxat i funomil. Moram da proverim pošto je cuproxat. Ako je skup onda neki jeftiniji bakarni preparat.

Sta da koristim protiv sirka, prskao samo Fusilade-om 22.05. I svog ga je ocistio, ali sada je izasao novi sirak. Da li moze Kletox ili tako nesto ?

Druga AktivnaMaterija. i slobodno prskalj..tako radimo i sa suncokretom vec godinama!

Nazad
Vrh