Secerna repa 2016

Za 4 reda objasena uzlazis u masine tacno. Hvatas 5 masina. Mada kada je na 150cm trap i onda ulazis jednim tockom u trag sejalice a drugim red manje u zavisnosti da li ides 13-14r do komsije.
I posle 4 prohoda se tera u pola markira. Nije bas dobro na 150. Na 200 je idealno.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Ako je komsija daleko odmaknes se 13 redi, ako je blizu onda 14 redi. 3 reda gazis a izmedju progazenog imas 27 redi. Dizne idu izmedju dva reda, a kada gazis 4 reda kao u setvi onda dizne idu tacno po redu i kad pocinjes pocinjes uvek jednako jer 1.dizna prska tacno po tvom prvom redu.

Kada je traktor na 2m onda se ulazi u 13 red.
Ja juce isto prskao u splitu fusilade 0.6l i fitofert bor 2kg po ha.

I posle 4 prohoda se tera u pola markira. Nije bas dobro na 150. Na 200 je idealno.

Ne zasto bi se tako teralo. Uvek teras isto. Zahvat ti je 5 masina uvek, samo jedan tocak ide po tragu sejalice a drugi ide red manje. Tako i spartamo sa 539 i trapom na 150cm. Sa jedne strane 1 red, 3 reda ispod traktora i 2 reda sa druge strane.

Ajde preracunaj se malo. Da bi bio u masini stalno ides na 26 redova. A kad ides na 27 stalno se pomeras po jedan. I polako bezis iz masine. Znas kroz koliko sam samo masina prosao, ubedjuj ove sa malo manje radnog iskustva.

Tako je.pogresio sam. Dodavo sam sa obe strane po dva reda. Umor cuda cini. Ma i mi prskamo sa 15 metara. Ali je traktor na 200.

Ovih dana, posle kise, kada otopli bice uslova za razvoj cerkospore, ja planiram da oko 20.06. uradim prvi tretman. Inace repe po ataru izgledaju sjajno, za sada...

Mislim da si poranio. Inače danas sam čuo da su se pojavile prve pege od cerkospore u temerinu.
Moj plan je tri tretmana na prvoj setvi i dva na ponovljenoj. U svakom slučaju videćemo da li će sve ići po planu ili će biti nekih korekcija.

Nazad
Vrh