Secerna repa 2016

Prskao danas jednu njivu. Rias+Bravo+Agil+Wuxal+Lepak+zacin:haha:

Preporuka je da se prvi tretman ne radi preventivno, već da se preseče infekcija. Moja preporuka je ne žuriti. Ja svakako neću.

Osetljive sorte na presecanje infekcije lose deluju. Tako reci razbole se. Ja ne cekam da se pojave pege jer onda nastradam.

prosle godine sam forsirao u 2,3,4 prskanju tiofanat-metil.imao sam sortu apach koja je susljiva na cerkosporu i odrzao je do kraja.

Šta da radim? Prvi put mam sortu Terranova, posejana 20.03. za sad nema znakova cerkospore , juče sam bio da vidim. Ima malo vaši, to planiram sa Dimetogalom da rešim zajedno kad budem prskao protiv cerkospore (Eskorta i još nešto na bazi hlorotalonil).Da li bi ste prskali preventivno ili bi ste sačekali da presečete primarnu infekciju. Ne znam kakva je ova terranova, da li je osetljiva ili ne? Jel imao od vas neko?

Aktivne materije 1.5kg/ha

- - - - - - - - - -

Sad smo završili ...

IMG_20160618_202050.jpg

IMG_20160618_234449.jpg

Juce sam obilazio repu, nisam nasao ni jednu sa pocetkom cerkospore, tako da jos uvek ne ide prskanje. Jedino mi je zao sto nismo uspeli da je ospartamo, trave ima, a I sirak je krenuo novi da izlazi. Ne ginu mi nadnicari da poseku abutilone I slicne....

Nazad
Vrh