Secerna repa 2016

1 euro samo, po litri. A doze takodje nisu iste.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Cena je oko 3000din/l a doza 1l/ha. Fusilade za rizom treba bar 1.3-1.4 a cena je kao sto je rekao Mladen, sto na kraju znaci da je Fusilade skuplji. Efikasnost kod oba u ovakvim vremenskim uslovima ce biti vrhunska.

Ja potezem koliko god mogu, ici ce thiophanat-metil sa chlortanolin-om....0.6 lit+1.5 lit/ha

Kod nas u ataru vidim da po repi ima viline kosice,koliko je to opasno i čime prskati jer krece sa oboda i krajeva?

Još se dvoumim za prvi tretman. Stalno odlažem, a ćaletu sam rekao da sutra uzme fungicide i za drugi.

Ne znam šta da napišem. Repa je zdrava, po koju pegica je tu, ali po meni ništa zabrinjavajuće. U svakom slučaju videću uskoro da li sam pogrešio.

Ovde je bio razlog ranog prvog tretmana žetva pšenice koja je dolazila a parcela je poveća,a kolega nije hteo da razmišlja o repi u žetvi.:ppozdrav:

Mislim da su mnogi požurili, s obzirom da je većina repa sejana krajem marta, a ne polovinom kao što je to uobičajeno. Moje mišljenje je i da je prvi tretman najvažniji. Ko ubode pravi momenat rešio se pola briga.

I sirak smo prskali u prvi tretman koji je već počeo metlicu da izbacuje to je bio drugi razlog sad sam se setio a hteo da rešimo u jednom prohodu sve.:ppozdrav:

Zasad nismo primetili neke štete ili falinke na repi zbog toga što smo išli zajedno to sve...Sirak pocrveneo a cerkospore nema.

Ni ne treba da bude štete od toga. Na poslu sam išao zašitu od cerkospore plus nikas. Samo mislim da su ljudi pucali u prazno sa hemijom protiv cerkospore.

Nazad
Vrh